88 punten voor ERF-1 Kamper Terp Kaas bij Cum Laude kaaskeuring

Onze Kamper Terp Kaas heeft meegedaan aan de Cum Laude kaaskeuring van de Bond van Boerderijzuivelbereiders. De grootste kaaskeuring die ons land rijk is. En… voor een eerste keer deelname zijn we best trots op het resultaat aldus Irene Bruins van ERF-1. De kaas is beoordeeld als ‘kwaliteit 1e soort kaas’ met 88 punten!

Kamper Terp kaas wordt bereid op ERF-1. Een rauwmelkse biologische kaas van melk van eigen koeien, geraffineerd in de 400 jaar oude kaaskelder in de terp van de boerderij. De kaas dankt er zijn bijzondere natuurkorst aan.

Op geur en smaak kunnen we nog verbetering aanbrengen door iets minder lang te pekelen en te kijken hoe we het bittertje kunnen verminderen. De onregelmatige doorsnee wordt veroorzaakt doordat een deel van de wrongel in de tobbe onder de wei in het vat te doen en een deel van de wrongel er daarna nog bij in het vat te kruimelen boven de wei. Om dit te veranderen hebben we een betere tobbe nodig.

ERF-1 nodigt iedereen uit om de Kamper Terp Kaas te komen proeven op ERF-1. Kijk voor openingstijden op onze website www.erf1.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*