Actie “Planten met waarde”: nog diverse plantpakketten beschikbaar

255

De vrijwilligers van de Groene Loper Kampen hebben de afgelopen weken hard gewerkt om waardplanten voor insecten onder de aandacht te brengen. Deze actie, genaamd “Planten met waarde”, heeft als doel om de biodiversiteit te stimuleren en de omgeving van de gemeente Kampen op te fleuren. Er zijn nog diverse plantpakketten beschikbaar die ze graag willen verspreiden.

Groene Loper Kampen is een non-profit samenwerkingsverband tussen groene bewonersinitiatieven.

” We bieden ondersteuning bij het vergroenen van de omgeving en zetten ons in voor een duurzamere toekomst. Onze organisatie richt zich op het bevorderen van de biodiversiteit en het creëren van een kleurrijke leefomgeving.”

De actie “Planten met waarde” is bedoeld voor buurtinitiatieven, verenigingen, kerken, bedrijven en alle inwoners van de gemeente Kampen die hun omgeving willen verrijken met biodiversiteit. Iedereen kan tot 7 juli plantpakketten bestellen via de website Groene Loper Kampen Najaarsactie. De pakketten kosten slechts €2,50 per stuk en bevatten 10 gifvrije planten die essentieel zijn voor kleurrijke insecten zoals vlinders en bijen.

Waarom deze Actie Belangrijk is

Bijen en vlinders hebben specifieke waardplanten nodig om te overleven en te groeien. Deze insecten spelen een cruciale rol in de bestuiving van groenten en fruit, wat bijdraagt aan onze voedselvoorziening. Door deze planten te verspreiden, helpen we de insectenpopulatie te ondersteunen, wat uiteindelijk resulteert in een win-winsituatie voor zowel de natuur als de gemeenschap.

Uitreiking van de Planten

De uitreiking van de planten zal plaatsvinden op vrijdag 27 september bij het stadhuis van Kampen.

Oproep tot Actie

” We roepen alle inwoners van Kampen op om deel te nemen aan deze actie en plantpakketten te bestellen vóór 7 juli. Dit is een unieke kans om bij te dragen aan een duurzamere en kleurrijkere toekomst. Alle benodigde informatie is te vinden op onze website Groene Loper Kampen Najaarsactie.”;