Barbie in het Speelgoedkabinet

In de krokusvakantie is het Speelgoedkabinet twee weken open. Omdat Barbie haar verjaardag viert, is er extra aandacht voor haar. Precies 60 jaar geleden kwam de modieuze pop op de markt. Ze had toen een leeftijd die ergens tussen de 18 en 35 ligt, en dat is nog steeds zo.

Haar figuur verandert sinds kort wel: er zijn tegenwoordig Barbies met iets realistischer vormen. Ook haar karakter gaat mee met de tijd. Was Barbie vroeger alleen verpleegster of stewardess, tegenwoordig kan ze ook chirurg of piloot zijn. Kom kijken naar haar ontwikkeling in het Speelgoedkabinet, het kleine museum met de grote collectie speelgoed.

Het Speelgoedkabinet toont speelgoed vanaf 1950. Lego, Playmobil, Meccano, K’nex, Fischertechnik, Ministeck, Barbie, Action Man, poppen, cowboys, indianen, ridders, keukentjes, winkeltjes, boerderijtjes, een treinenbaan en heel veel autootjes. Het Speelgoedkabinet is open van zaterdag 16 februari tot en met zaterdag 2 maart. Steeds van 14.00 tot 16.00 uur. Op zondag gesloten. Voor groepen buiten deze tijden ook op afspraak. Na de krokusvakantie bijna elke woensdagmiddag open. Bovennieuwstraat 65, Kampen. Entree: € 1,- per persoon. Tel. (038) 3322895. Kijk ook op: www.speelgoedkabinet.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*