Belangrijke overwinning KV DOS Kampen Veltman tegen ASVD uit Dronten

(Ingezonden sport)
Tegen de nog puntloze korfballers uit Dronten moest door DOS afgelopen zaterdag gewonnen worden om te voorkomen dat het in de gevarenzone zou gaan belanden. Afgelopen jaren wisten de Drontenaren de korfballers van DOS het steeds erg moeilijk te maken, dus was het voor de Kampenaren noodzakelijk om geconcentreerd en vol strijd deze wedstrijd aan te gaan. Met wisselende fases konden uiteindelijk de twee punten mee naar Kampen.

 

DOS begon erg scherp, mede door de sterk spelende Daniel Lewerissa die na een enkelblessure weer hersteld was. Het was goed te merken dat hij er weer zin in had. Met gevarieerd spel wist DOS de ploeg uit Dronten volledige weg te spelen. Na 15 minuten spelen stond er dan ook 3 – 12 op het scorebord en leek er voor de ploeg uit Kampen geen vuiltje aan de lucht. Toch wisten de Drontenaren zich enigszins te herstellen, bij de ruststand van 8-15 leek de wedstrijd eigenlijk gespeeld.
Na de rust herpakte ASVD zich sterk en sloop er bij de ploeg uit Kampen enige gemakzucht en nonchalance in. Hier maakten de spelers uit Dronten goed gebruik van. Ze wisten de achterstand te verkleinen naar een verschil van twee doelpunten.

Bij de stand van 16-18 greep coach Michael Jongman in met een time out. Daarnaast bracht hij Linda Treep in, die weer terug is na een afwezigheid van één jaar in verband met haar zwangerschap. Treep bracht door haar ervaring enige rust in de ploeg. De korfballers uit Kampen schoten weer met scherp: door afstandschoten van Lewerissa en Matthijs Bastiaan kon uiteindelijk de ploeg met de verdiende winst van 21-24 naar huis.

Met nog één wedstrijd te spelen op het veld, volgende week tegen Antilopen uit Leusden, kan de ploeg zich op gaan maken voor het zaalseizoen.

Scores: Matthijs Bastiaan 7, Daniël Lewerissa 5, Yvonne ten Hove 4, Dennis van Putten 3, Josie Vos 2 Wesley Doorn 1, Esther Hamberg 1, Linda Treep 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*