KV Wit-Blauw behoudt 100% thuisscore

(Ingezonden sport)
Het vlaggenschip van korfbalvereniging Wit-Blauw heeft ook de laatste thuiswedstrijd voor de zaal afgesloten met een overwinning. Op sportpark Hagenbroek werd Tweemaal Zes uit Maartensdijk met 18-15 verslagen. Met nog één uitwedstrijd te gaan nestelt Wit-Blauw zich op een derde plaats in de competitie.

De ploeg uit Maartensdijk draait dit seizoen mee in de onderste regionen van de competitie. Zij kwamen dan ook vol moed naar Kampen om de benodigde punten te behalen. Wit-Blauw heeft zich na het verlies van vorige week gevestigd op een derde plek waardoor de koppositie uit zicht is geraakt.

Het begin van de wedstrijd was niet goed aan de kant van de Kampenaren. De ploeg kwam op een 1-3 achterstand. Waar normaal gesproken het aanvallende spel de kracht van is van Wit-Blauw oogde dit de gehele wedstrijd echter moeizaam. Het tempo lag te laag en de aansluiting op elkaar was niet optimaal. Waar de dynamiek, de beweging en het tempo vaak de ingrediënten zijn voor veel doelpunten, bleef dit echter uit.
De thuisploeg kwam na een 4-5 achterstand beter in haar spel. Via een aantal goede afstandstreffers ging de ploeg Tweemaal Zes voorbij en kwam het op een 8-5 voorsprong. Helaas wist Wit-Blauw deze marge niet te behouden tot het rustsignaal en zochten de ploegen de kleedkamer op met een 9-8 ruststand op het scorebord.
In de tweede helft liet Wit-Blauw wederom niet zien waarom zij afgelopen jaren bovenin hebben meegedraaid in de Overgangsklasse. De ploeg is nog zoekende en was niet bij machte om uit te lopen en Tweemaal Zes de genadeklap te geven. Tot 13-13 gingen beide ploegen gelijk op. Wit-Blauw bleef echter veerkrachtig en wist in de slotfase van de wedstrijd uit te lopen naar een voorsprong van twee doelpunten. Vlak voor tijd schoot Wit-Blauw de marge naar drie en was het duidelijk dat de punten in Kampen zouden blijven.

Door deze overwinning is Wit Blauw ongeslagen op eigen veld. Volgende week staat de laatste veldwedstrijd tegen Dindoa op het programma.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*