De Stadsbuurtbus Kampen – lijn 510 brengt u graag naar Sail! Van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april 2024 is er daarom een uitgebreide dienstregeling. De buurtbus rijdt op de vrijdag en zaterdag tot na middernacht. Op maandagavond rijdt de buurtbus langer door en op zondag wordt er ook gereden. Dit alles van en naar station Kampen Zuid. Reizen kan met OV-chipkaart, via OV-pay of door een los kaartje te kopen bij de chauffeur. Meer info: stadsbuurtbuskampen.nl/nieuws/sail2024.

Tijdelijke extra halte voor Sail

De Stadsbuurtbus rijdt vanaf station Kampen Zuid naar de binnenstad van Kampen. Uitstappen voor Sail kan het beste bij de tijdelijke halte op de IJsselkade. Deze halte is herkenbaar aan een geel haltebord. Dit bord hangt ongeveer ter hoogte van Het Oorgat. Vanaf daar loopt u in ongeveer 5 minuten naar het centrum van Kampen. De bussen rijden als volgt:

  • Vrijdag 29 maart van 6:18 tot 00:42 (laatste vertrek van het Sail-terrein 00:30)
  • Zaterdag 30 maart van 9:48 tot 00:42 (laatste vertrek van het Sail-terrein 00:30)
  • Zondag 31 maart van 9:48 tot 20:12 (laatste vertrek van het Sail-terrein 20:00)
  • Maandag 1 april van 9:48 tot 23:12 (laatste vertrek van het Sail-terrein 23:00)

Tijdens Sail rijdt de buurtbus langs alle haltes die in de gewone dienstregeling ook bediend worden. Zo kunt u als inwoner van Kampen ook gemakkelijk naar Sail toe! Benieuwd naar de reguliere dienstregeling? Kijk op stadsbuurtbuskampen.nl/dienstregeling of plan uw reis in een reisplanner naar keuze.

Overstappen op lijn 11

Let op: de grote stadsbus van EBS, lijn 11, rijdt tijdens Sail een andere route. Dit komt omdat deze bus vanaf station Kampen over de IJsselkade moet rijden waar Sail plaatsvindt. Overstappen vanaf de buurtbus op deze lijn bij de Polikliniek of het gemeentehuis is daardoor niet mogelijk. Wel kunt u overstappen bij de halte Lovinkstraat. We raden u aan om uw reisplanner te bekijken voor de laatste actuele informatie.

Over Sail
Deze editie van Sail vindt plaats tijdens Pasen. In de binnenstad geniet u van water, wind, schepen, attracties, muziek, historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer. Toegangsbewijzen kosten 7,50 euro per persoon en dan heeft u alle dagen toegang tot het festivalterrein. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Het ticket koopt u bij één van de kassa’s op Sail Kampen. Er is geen online kaartverkoop. Na entree kunt u kosteloos varen op de schepen, genieten van diverse muzikale optredens en alle ambachten zijn dan ook gratis te bezoeken. Meer info: visitkampen.nl/sail 

—–