Bezoek CDA kamerlid aan polikliniek in Kampen

Maandagmiddag bezocht CDA Tweede kamerlid Joba van den Berg samen met Eddy van Hijum de poli van de Isala Klinieken in Kampen. CDA Overijssel lijsttrekker Eddy van Hijum vindt dat de provincie Overijssel regie moet pakken in de discussie over de toekomst van de ziekenhuiszorg in de regio. De partij wil dat de provincie een regionale ‘zorgtafel’ faciliteert met ziekenhuizen, huisartsen, wijkverpleging en zorgverzekeraars. De provincie Drenthe nam eerder een vergelijkbaar initiatief. Doel daarbij is zorgaanbod in de regio behouden en versterken.

Zorg in de regio
Het CDA-Overijssel speelt met het pleidooi voor provinciale regie in op het initiatiefvoorstel ‘Zorg in de regio’ van CDA-Tweede Kamerlid Joba van den Berg. Van den Berg wil regio’s meer invloed geven op belangrijke besluiten die van invloed zijn op het aanbod van de zorg in de regio. “Zorg moet beschikbaar, betaalbaar en bereikbaar blijven, ook in de regio”, stelt Van den Berg.

Volgens van Hijum is de toekomst van de regionale zorg en behoud van bereikbare basiszorg met een goed netwerk van spoedeisende hulp en buiten-poliklinieken te belangrijk om alleen aan zorgverzekeraars en Haagse regels over te laten.

Bezoek aan Isala polikliniek Kampen
Op maandagmiddag 25 februari heeft Joba van den Berg samen met o.a. Kamper CDA Overijssel kandidaat Wim Duitman, CDA raadslid Jacolien van de Wetering en kandidaat eerste kamerlid Theo Rietkerk een bezoek gebracht aan de polikliniek in Kampen.

De polikliniek biedt laagdrempelige zorg op het gebied van 23 specialismen, o.a. via spreekuren en (kleine) behandelingen in de poli in Kampen vanuit de Isala. Het aantal spreekuren en specialismen is de afgelopen jaren geleidelijk toegenomen. Ook zet Isala, naast topklinische zorg in het ziekenhuis en bereikbare (basis)zorg via buiten poli’s, in op de mogelijkheden van e-health om bijvoorbeeld de zorgverlening aan chronisch zieken via thuismonitoring en telemonitoring te faciliteren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*