Bouwplan Brunneper Bongerd wordt gepresenteerd aan Kamper raadsleden

Gilden bongerd

Door Eduard Prins

KAMPEN- Op donderdagavond 4 september kregen de Kamper raadsleden en andere geïnteresseerden een voorlichting over het voorgestelde bouwplan voor de Brunneper Bongerd.

De presentatie werd verzorgd door bouwbedrijf ‘’de Gilden’’. De inleiding en achtergrondinformatie werd verzorgd door Kim Tilman, directeur van het bouwbedrijf. Zij vertelde onder andere dat het plan om te bouwen op de Brunneper Bongerd niet nieuw is en al tien jaar bestaat, alleen in de koelkast terecht is gekomen. Vervolgens gaf architect Jos Geelen door middel van een maquette en tekeningen aan wat het voorstel is vanuit ‘de Gilden’.

In het plan zou een nieuw te maken park centraal komen te liggen en zouden er enkele huizen worden gebouwd. Geelen benadrukte dat het accent lag op een groot park, bovendien stelde Geelen dat hij het zonde zou vinden als er versnippering zou ontstaan van stukken groen. Raadsleden en andere aanwezigen stelden na afloop van zijn presentatie kritische vragen over het voorgestelde plan. Veelgehoorde kritiek was dat de huizen ‘blokkendozen’ zouden zijn en er nog weinig na was gedacht over de exacte positionering van de woningen.

Ook werden er vragen in de richting van wethouder Veldhoen gesteld over het voeren van de discussie betreffende de Brunneper Bongerd. Veldhoen beloofde tot slot aan de aanwezigen dat er vanuit de gemeente een open discussie zal worden gevoerd en hij transparantie heel belangrijk vindt.

———

Het college van Kampen wil 46.000 euro uittrekken om twee toekomstige scenario’s voor de Brunneper Bongerd te onderzoeken. In het gebied zijn woningen gepland, maar omwonenden willen de groene strook niet kwijt.
De Initiatiefgroep Brunneper Bongerd kwam zelf met een plan voor een groene boomgaard. Daar tegenover staan plannen van bouwbedrijf De Gilden om er een aantal woningen te plaatsen. Als het gebied geen woonbestemming krijgt, verwacht de gemeente een planschadeclaim van de ontwikkelaar. Onderzocht moet hoe hoog die te verwachten claim is.

Ook moet het gebied gesaneerd worden, maar is een provinciale subsidie in gevaar door een al eerder uitstel van de plannen, meldde de gemeente dinsdag. De subsidie wordt uitgekeerd als dit jaar de sanering is afgerond. Dat gaat niet lukken. De gemeente overlegt met de provincie over mogelijke uitstel. Hoewel het gebied vervuild is, is er geen verspreidingsgevaar. De gemeenteraad moet uiteindelijk in december de knoop doorhakken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*