Burgemeester Koelewijn bezoekt Kamper Kogge tijdens Int. Hanzedagen in Rostock (Video)

Ruim een maand geleden werd de Kamper Kogge op traditionele wijze geladen met Hanzegoederen die bestemd waren voor de internationale Hanzedagen in Rostock. Meerdere Hanzesteden, waaronder Kampen, leverden producten aan die mee zijn gegaan in het ruim van de Kamper Kogge. Op deze bijzondere manier dragen de Hanzesteden bij aan het herleven van de geschiedenis: handel via het water, zoals het vroeger ging.

Op uitnodiging van Hanzestad Rostock nam de Kamper Kogge voor en tijdens de internationale Hanzedagen deel aan het project ‘Hanse Trading’. Onze verslaggever (ook aanwezig in Rostock) sprak Kampens burgemeester Koelewijn aan boord van de Kamper Kogge en vroeg hem onder andere hoe het nu is om niet als organisator maar als gast de Hanzedagen te beleven: “Het voelt natuurlijk wel een stukje ontspannender, tegelijkertijd ervaar ik hier hoeveel mensen er ook in Kampen zijn geweest die nog steeds complimenten maken voor de internationale Hanzedagen in Kampen.”

Complimenten voor Kampen
Tijdens de zogenaamde ‘Delegiertenversammlung’ gaf Burg. Koelewijn een terugblik met alle feiten: “Wat heeft het gekost, hoeveel mensen zijn er geweest en wat is het vervolg geweest. Toen ik naar voren kwam om een terugblik te geven op de Hanzedagen in Kampen was er al een groot applaus en kregen we ongelofelijk veel complimenten voor de hele sfeer in Kampen. Daarvoor heb ik natuurlijk de Nederlandse en Buitenlandse Hanzesteden bedankt, maar wat hier in het Buitenland bijzonder opvalt is dat het haast ondenkbaar is dat er zo ongelofelijk veel inwoners, verenigingen, stichtingen en ondernemers de handen uit de mouwen hebben gestoken om er zo’n fantastisch feest van te maken en daarvan zeggen al die Hanzesteden “hoe krijgen jullie dat in Kampen voor elkaar…?”

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*