Buurtinitiatieven in ons Lokaal, onderdeel van het Werk in IJsselmuiden.

Na een lange en intensieve onderhandeling heeft het gebouw het Werk een nieuwe bestemming gekregen voor de komende jaren. Het Werk geeft onderdak aan diverse kunstenaars, tijdelijke bewoners en de fietsenopslag van de gemeente Kampen.

Na de zomervakantie gaat het ook onderdak geven aan lokale initiatieven in ons Lokaal.
Het gebouw van het Werk staat ook wel bekend als het oude schoolgebouw ’t Ichthus. Het Werk is een broedplaats voor culturele en maatschappelijke initiatieven. Ons Lokaal is de plek waar groepen mensen elkaar ontmoeten en iets voor elkaar kunnen betekenen. Er is plaats voor inwoners om te werken aan gezamenlijke projecten en activiteiten, waarbij ruimte is voor aanspraak, eigen ideeën, wensen en behoef ten. Onze hoofdingang is aan het plein aan de Erfgenamestraat. De fietsenwerkplaats van Welzijn en het particulier initiatief eeTze op donderdagavond zijn al vaste activiteiten van ons Lokaal. Deze starten na de zomervakantie.

Wat gaan we verder organiseren in ons Lokaal? Hoe gaan we het inrichten?
Hierover hebben al een aantal inwoners en deelnemers van de werkgroep team Flett’n en het particulier initiatief eeTze nagedacht. Een aantal ideeën zijn creatieve workshops, kookcursus, film, biljart, moestuin,…….. Maar we willen de invulling van ons Lokaal verder ontwikkelen met alle IJsselmuidenaren.

Heeft u ideeën? Wilt u een taak vervullen in ons Lokaal? Wilt u helpen inrichten? Hierover willen we graag met inwoners van IJsselmuiden in gesprek. Wij nodigen belangstellenden uit om tijdens een Buurt Barbecue met ons te brainstormen .

U bent van harte welkom op:
Donderdag 5 juli
om 18.30 uur – 21.00 uur
in ons Lokaal (onderdeel van het Werk in IJsselmuiden)
Ingang Erfgenamestraat
IJsselmuiden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*