Staking openbaar vervoer vanaf 27 juni

Vanaf woensdag 27 juni zullen buschauffeurs in heel Nederland staken voor onbepaalde tijd. De buschauffeurs staken voor een verlaging van de werkdruk. De verwachting is dat de staking minimaal drie dagen gaat duren.

Waar moet je als reiziger in de regio Zwolle/Kampen rekening mee houden?

-Landelijk

De staking in het streekvervoer geldt landelijk. Dus ook voor alle lijnen/vervoerders buiten de regio.

-Syntus Gelderland en Syntus Overijssel
Afhankelijk van hoeveel chauffeurs hier gaan staken, zullen op de Veluwe en in Midden-Overijssel zeer beperkt diensten gereden worden. Houd er rekening mee dat er vrijwel geen bussen rijden. Reizigers worden geadviseerd om alternatief vervoer te zoeken.

-Connexxion
Veel Connexxion bussen in de regio Flevoland / NO Overijssel zullen mogelijk niet rijden.

-Blauwnet treinen rijden wel
Houd op de Keolis trajecten Zwolle – Enschede en Zwolle – Kampen rekening met minimale uitval. De Arriva Vechtdallijnen vallen onder de cao multimodaal, waardoor de aangekondigde staking niet van toepassing is op dit traject. Deze treinen rijden dus wel tijdens de staking.

-Station Zwolle groot onderhoud vanaf 30 juni
Houd ook rekening met de onderhoudswerkzaamheden aan het station Zwolle vanaf 30 juni: Station Zwolle twee weken volledig gestremd: geen treinverkeer mogelijk van 30 juni tot 15 juli

Waarom wordt er gestaakt?
Het is inmiddels de vierde keer dit jaar dat er gestaakt wordt. De vakbond FNV Streekvervoer benadrukt nog een keer de noodzaak van de staking: “De werkdruk in het streekvervoer is extreem hoog. Zo hoog zelfs dat buschauffeurs geen tijd hebben om naar het toilet te gaan tijdens hun werk. Het lukt maar niet om met werkgevers fatsoenlijke afspraken te maken over werkdruk en pauzes. Daarom leggen de chauffeurs hun werk nu neer.”

http://www.rtvfocuszwolle.nl/busvervoer-vanaf-woensdag-plat-landelijke-staking-streekvervoer/amp/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*