ChristenUnie stelt vragen over Prefab woningen en bouwvergunningen

(Ingezonden – politiek)

De Gemeente Kampen groeit en daarom wordt er volop gebouwd. Dit gaat niet helemaal zonder problemen. Vandaar dat de ChristenUnie tijdens de Raadsvergadering van 28 maart vragen stelde over prefab woningen en mede indiener was van een motie over bouwvergunningen.

Prefab woningen
In het vragenhalfuurtje beloofde wethouder Meijering zich in te spannen voor bewoners van de Schokkerstraat. Daar zijn vorig jaar prefab-woningen gebouwd. Huurders hebben veel klachten: vloerverwarmingen doen het niet goed, deuren klemmen, waterafvoeren functioneren niet, vochtplekken en scheuren in plafonds enz. Herstelwerkzaamheden door Firma Slokker laten heel lang op zich wachten. In veel meer plaatsen in het land zijn vergelijkbare problemen.
Raadslid Harro Pruijssen van de ChristenUnie vroeg aan Wethouder Meijering om snel actie te ondernemen en dat beloofde hij.

Behandeling (bouw)vergunningen
Veel bouwvergunningen liggen te wachten op behandeling. De stapel van vergunningen voor de woning- en bedrijvenmarkt groeit en de wachttijden zijn lang. Daarom diende het CDA samen met de ChristenUnie een motie in om de meest acute knelpunten op korte termijn op te lossen en vroeg het college met voorstellen te komen. De wethouder zegde toe oplossingen te willen bieden. Veel oppositiepartijen zorgden voor een Babylonische spraakverwarring door te stellen dat dit eerst ‘integraal’ moest worden afgewogen. Daardoor zou de oplossing nog vele maanden op zich laten wachten.
De discussie duurde daardoor lang en Lex Zweers van de ChristenUnie stelde dat het een goede oefening in debatteren was geweest.

De motie werd met een meerderheid aangenomen zodat er op korte termijn actie wordt ondernomen om de afhandeling van bouwvergunningen te versnellen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*