Cliënten Philadelphia vieren koperen jubileum

catering-connexxion
Foto: E.Spaan

Personeel genieten al 12 ½ jaar van bijzondere lunches bij Catering Connexxion in IJsselmuiden

Catering Connexxion van Philadelphia in Ijsselmuiden viert haar koperen jubileum. Al 12 ½ jaar verzorgen cliënten met een licht verstandelijke beperking de lunches voor de medewerkers van Connexxion. Zij leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de organisatie.

Vervoersbedrijf Connexxion rijdt niet alleen elke dag duizenden mensen met een verstandelijke beperking naar de dagbesteding, maar biedt zelf ook dagbesteding. Arjan Vahl, begeleider Philadelphia: “Connexxion loopt voorop als het om inzet van mensen met een beperking gaat. Wat we hier al jaren doen, is zo bijzonder. En een voorbeeld voor andere bedrijven.”

Meer dan catering
Om in een bedrijfskantine te kunnen werken zijn verschillende vaardigheden vereist: je moet klantvriendelijk zijn, rekening houden met hygiëne en goed onder tijdsdruk kunnen werken. De lunch wordt elke dag om 12 uur geserveerd. Inmiddels heeft het cateringteam meer verantwoordelijkheden op zich genomen. Zo wassen, strijken en vouwen ze de werkkleding. Daarnaast zijn ze een lunch- en hapjesservice begonnen voor bedrijven in de omgeving.

Bij Catering Connexxion werken nu 14 mensen met een licht verstandelijke beperking. Dagelijks komen er honderden tevreden klanten eten. Dat succes was tijdens de start in 2004 zeker niet gegarandeerd. In die tijd moest Connexxion bezuinigen en werden de kantines van de regiokantoren gesloten. Toch besloot de toenmalig directeur van Connexxion Ijsselmuiden, Jan-Willem van de Wetering, het bedrijfsrestaurant te openen. Een belangrijke beslissing.

Participeren in de maatschappij
De bijzondere samenwerking kent veel voordelen. Cliënten van Philadelphia ervaren Connexxion als een prettige en veilige werkomgeving, waar ze het liefst hun hele leven blijven werken. Daarnaast ontstaat er bij de medewerkers van Connexxion meer begrip voor de doelgroep die ze in de taxi’s verwelkomen.

Philadelphia zoekt altijd naar mogelijkheden om cliënten zoveel mogelijk de kans te geven onderdeel te zijn van de maatschappij. Catering Connexxion brengt dit principe volledig in de praktijk. Cliënten vervullen een belangrijke rol als medewerker binnen de organisatie en krijgen daarmee de mogelijkheid om het beste uit henzelf te halen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673