Code oranje voor 1e Kamper ui(t) dag

De veiligheidsregio heeft een officieel hittealarm afgegeven. De organisatie van de Kamper ui(t) dag en het Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden nemen extra maatregelen.

Het KNMI heeft code oranje uitgedaan wegens verwachte temperaturen van boven de 35 graden Celsius. Samen met het RIVM hebben zij het hitteplan geactiveerd. Zij adviseren maatregelen te nemen tegen de zon en de hitte.

  • Drink voldoende
  • Draag dunne kleding die enige bescherming biedt tegen verbranding door de zon
  • zoek de schaduw op
  • Smeer de huid in met zonnebrandcrème
  • Beperk lichamelijke inspanning in de middag
  • Houd de woning koel door tijdig zonwering, ventilator of airconditioning te gebruiken
  • Let extra op mensen in e omgeving die zorg nodig hebben

Jacco Swillens, organisator van de Kamper ui(t) dagen laat weten dat via een omroepsysteem in de binnenstad, bezoekers met regelmaat er op gewezen worden, dat zij voldoende vocht tot zich gaan nemen en verkoeling gaan zoeken. Drinken kan op de vele terrassen in Kampen en op het van Heutzplein. Hier staan verschillende food-trucks en smoothiebars waar bezoekers een drankje kunnen halen. Daarnaast kunnen bezoekers gratis water halen bij het watertappunt op het Unieplein.

Het Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden is met een aantal vrijwilligers aanwezig op de Kamper ui(t) dag. Naast hun eigen PAM-bus, zullen zij ook een tent plaatsen om extra schaduw te creëren. Zij nemen uit voorzorg extra materialen en water mee, om publiek dat dit nodig heeft te kunnen helpen. het Rode Kruis is te vinden in de Gasthuisstraat, tegenover de ING-bank.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*