Soroptimistclub Isalania Zwolle Kampen ging “Eten met de buren”.

Tijdens de zomerbijeenkomst van Soroptimistclub Isalania was het thema “Eten met de buren”. De buren waren de taalmaatjes die de clubleden het afgelopen jaar hebben begeleid. Voorafgaand aan de maaltijd werd een cheque van 2500 euro aangeboden aan de voorzitter Marieken Westerink van de Stichting Steunfonds Vluchtelingenwerk Kampen.

Marieken bedankte de club voor deze gift, er kunnen gezinnen mee herenigd worden van statushouders in Kampen. Want een gezin hoort bij elkaar te zijn, benadrukte zij.

De Soroptimistclub heeft geld gespaard door onder andere de jaarlijkse Female Fashion Fair in Kampen, de tweede hands kwaliteitskleding verkoop gedurende 1 weekend. Dit jaar zal die op veler verzoek 2 weekends duren en gehouden worden op 31 augustus en 1, en 7 en 8 september in de Oudestraat 151 in Kampen. Serviceclub Soroptimistclub Isalania heeft projecten met als doel de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. Isalania, een goede buur, is één van deze projecten. 8 statushoudsters uit Zwolle en Kampen, afkomstig uit Somalië, Benin, Irak en Syrië, krijgen taalcoaching en worden geholpen bij hun integratie in de lokale omgeving. Op de zomerbijeenkomst hadden deze vrouwen zelf een buffet voorbereid met allemaal heerlijke en kleurrijke gerechten uit hun land en dat werd aangeboden aan Soroptimistclub Isalania Zwolle Kampen.

Contacten helpen bij taalvaardigheid opbouwen
Uit de verhalen die verteld werden bleek hoe belangrijk het is dat deze “nieuwe buren” voldoende contacten opbouwen met Nederlanders. Dat helpt bij hun taalvaardigheid maar zeker ook bij hun integratie. Velen spreken weinig met Nederlanders, blijven zich buitenstaander voelen en zijn eenzaam. Soroptimistclub Isalania zet haar inzet voor deze doelgroep voort het komende jaar, het zijn talentvolle doorzetters die respect inboezemen, en menigeen was ontroerd door de oprechte dankbaarheid van deze vrouwen voor het nu eens wél deel kunnen nemen aan een vrouwennetwerk.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*