Competitiedebuut AV Isala’96 master vrouwen overtreft stoutste verwachting

Voor het eerst in de geschiedenis van atletiekvereniging AV Isala’96 deed een team van Isala master vrouwen mee aan de competitie voor atletes van 35 jaar en ouder. Na de eerste dag staan de Isala vrouwen landelijk op de eerste plaats. Een prestatie van formaat gezien het feit dat het team niet compleet was en ze de estafette noodgedwongen moesten laten schieten. Maar ondanks dat ze punten voor de estafette misten, waren de prestaties van de vrouwen op de verschillende onderdelen meer dan voldoende om landelijk de leiding te pakken.

Tiny Hellendoorn en Greet Vrijbloed (beiden categorie 60+) grossierden op de atletiekbaan van AV Atlis in Amersfoort beide in punten voor het klassement. Tiny won het discuswerpen met een worp van 34,41 meter. Ook bij het kogelstoten was ze heer en meester met een worp van 11,78 meter. Ook het hoogspringen nam Tiny bij wijze van uitzondering voor haar rekening. Ze ging over een hoogte van 1,20 meter wat de nodige punten opleverde. Greet had met drie loopnummers een zwaar programma. Op de 400 meter liep ze een sterke race. Haar 1:10,56 was goed voor een derde plaats overall. Op zowel de 100 meter als 200 meter finishte ze als 13e, in een tijd van respectievelijk 15,51 en 32,78.

Martine Gerritsma-Brugge (categorie 35+) had speciaal voor de competitie de spikes van zolder gehaald en werd weer lid van Isala. Met slechts enkele trainingen in de benen sprong ze bij ver naar 3,83 meter en de discus landde na 21,40 meter in het gras. Op ver leverde het Martine de 11e plaats op en met discus werd ze 13e. Jacqueline Rustidge (categorie 50+) liep haar eerste wedstrijd na een blessureperiode van negen weken en wist op de 1500 meter haar Kamper record met veertienhonderdste van een seconde te verbeteren naar 5:21,66 minuten. Ze werd hiermee 2e overall. De tweede competitiedag is op zondag 12 mei in Apeldoorn. Op die dag sluiten meer Isala master vrouwen aan. Niet alleen zijn de onderdelen dan beter bezet, maar is er ook voldoende armslag voor de afsluitende estafette.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*