(Aangeleverd – sport)

Tussen begin- en eindsignaal…

leverde Go-Ahead bij prima weersomstandigheden een topprestatie tegen koploper NSC uit Nijkerk. Aldaar boekten de rood-gelen een fraaie 1-3 overwinning na een 0-1 stand bij de rust. Na de prima overwinning vorige zaterdag tegen Scherpenzeel was de aanhang er lang niet zeker van dat er nu ook drie punten meegenomen zouden worden naar Kampen. Wat wilskracht niet doen kan. Evenals tegen Scherpenzeel nu er ook weer volop tegenaan.

Al na een kwartier opende Go-Ahead de score en hoewel de thuisclub wel enkele malen gevaarlijk was straalde de ploeg lang niet uit dat men voor de titel gaat. Gedegradeerd uit de hoofdklasse wil NSC zo gauw mogelijk weer terug, maar een verbeten Go-Ahead maakte het de tegenstander danig lastig. Het werd in de tweede helft gelijk en toen vreesde de rood-gele aanhang. Het pakte anders uit en de Kamper ploeg overrompelde de koploper en wist nog tweemaal te scoren. Uitgelaten was de Go-Ahead aanhang na afloop en op het terras van NSC zat een meer dan glunderende trainer Marco Roelofsen die diverse felicitaties in ontvangst nam. Jammer, dat er kort na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter N. Wenneker uit Doetinchem een opstootje ontstond waarbij het nogal onvriendelijk toeging.

Het kampioenschap gaat tussen NSC en Bennekom Op eerbiedige afstand staat Go-Ahead op een fraaie derde plaats. Komende zaterdag komt Bennekom naar Kampen!!! In deze wedstrijd moest de arbiter zesmaal de gele kaart trekken. Bij de thuisclub gingen Mauro Peters en Dave Knikker op de bon en voor de gasten “scoorden” Wail Doufikar, Timothy Fechter, Adi Draganovic en Laurens van Keulen. Go-Ahead startte met dezelfde opstelling als tegen Scherpenzeel.

De thuisclub had even na half drie de aftrap. Bij een eerste vrije trap van Nick Hendriks plukte doelman Jan van Willige de bal goed uit de lucht. Na zes minuten aan de andere kant een grote kans voor Mark Fennebeumer, maar er volgde een uitstekende redding van keeper Tim Noordman. Al spoedig was te merken dat Go-Ahead zich deze middag niet zomaar gewonnen zou geven. Dat bleek al na een kwartier toen de leiding werd genomen. Uit een corner van Nick Hendriks volgde een overtreding tegen Adi Draganovic en uit de vrije trap van Nick Hendriks vloog de bal die door een verdediger nog iets aangeraakt werd in de verre hoek: 0-1. Dat was een mooie opsteker. Er volgde spoedig een volgende aanval en via Dennis van der Wal was het Niek van Enk die de bal net naast schoot. Bij NSC kwam Mark Fennebeumer tot een fel schot en ook hier ging de bal maar net naast. De wedstrijd was alleszins het aankijken waard en vooral Go-Ahead speelde heel goed voetbal.

Geconcentreerd en weinig weggeven. Na een hoge bal van Adi Draganovic was het Wilbert Wessels die de bal terug legde op Niek van Enk die weer de bal net naast het doel schoot. Aan de andere kant een grote mogelijkheid voor Yannick Cornelisz en weer een prima redding van de Kamper doelman, waarbij hierna de bal door Nick Hendriks bijna in eigen doel werd gewerkt. NSC zag geen kans de wedstrijd een andere wending te geven. Laurens van Keulen moest een hoekschop weggeven en de bal kwam gevaarlijk voor en kon Adi Draganovic voor de doellijn redding brengen. Vlak voor de rust nog een mooi schot van Nick Hendriks en een uitstekende redding van de doelman. Ruststand aldus 0-1.

Zouden de rood-gelen dit in de tweede helft vol kunnen houden? Uiteraard kwam NSC wat meer na de rust. Geschreeuw van Nijkerkse supporters die een strafschop claimden maar de scheidsrechter voldeed niet aan “dit verzoek”. De druk van NSC nam nu toch toe en goed weg kwamen de Kampenaren toen na 64 minuten de paal werd geraakt. Even hierna maakte Jurrian Zandbergen plaats voor Arjan Wiegers. Na 69 minuten volgde dan toch de 1-1. Uit een voorzet en een kluts was het Yannick Cornelisz die Tim Noordman passeerde. Diverse Kampenaren waren met deze eindstand tevreden, maar niet NSC doch Go-Ahead excelleerde hierna. Nick Hendriks werd gewisseld voor Nick van der Kooi. Wat wellicht niemand voor mogelijk hield gebeurde een kwartier voor tijd. Uit een vrije trap op links van Arjan Wiegers schoot Wilbert Wessels onberispelijk raak: 1-2. Grote vreugde en drie ninuten later werd het nog mooier toen de 1-3 volgde. En hoe. Uit een corner van Arjan Wiegers kwam de bal vlak achter de eerste paal en dus over de lijn, waarna de doelman de bal tegen het net werkte. Wanhopig probeerde NSC één en ander nog recht te zetten, maar Go-Ahead, wilskrachtig, trok deze prachtige winst over de streep. Nog wel een paar prima reddingen van Tim Noordman en feest na afloop. Go-Ahead kan het wel!!!!!!