D66 Kampen: grijp kansen van klimaatinvesteringen

Volgens D66 Kampen moeten Kamper ondernemers kunnen profiteren van de grote klimaatinvesteringen. De gemeente kan hen daarbij helpen.

Kyra Selles, de eerste vrouw op de lijst voor D66 bij de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart en burgerraadslid in Kampen, ziet grote klimaatkansen. Naast de kabinetsplannen kan namelijk ook de provincie fors investeren in de overgang naar duurzame energie. Daar moet het Kamper bedrijfsleven een stevig graantje van kunnen meepikken vindt D66.
Volgens Selles liggen er grote kansen voor ondernemers.: “ We moeten als gemeente Kampen hen daarbij ondersteunen.”
Selles pleit voor een top met Kamper bedrijfsleven: “Overal in de regio gaat men investeren. Ga met de ondernemers verkennen waar de kansen liggen en hoe we als gemeente Kampen onze ondernemers daarbij kunnen helpen.”
Wat haar betreft worden de Kamper ondernemers de koplopers bij de verduurzaming van onze provincie.

D66 Overijssel wil dat de provincie het geld van de verkoop van de energiebedrijven gaat inzetten voor verduurzaming. “Nu ligt er 372 miljoen euro van de provincie te slapen bij de bank. Dat zouden we veel beter kunnen investeren om de overgang te maken naar een duurzame economie. Dat is goed voor onze inwoners en voor ons klimaat” volgens de eerste vrouw op de D66-kieslijst.
De gemeente Kampen is al van plan een expertbijeenkomst te organiseren voor een gemeentelijk klimaatplan. Maar dat is volgens Selles niet genoeg: “We moeten niet alleen kijken waar de windmolens en zonnepanelen kunnen staan, maar ook ons bedrijfsleven in positie brengen. Daarom ons pleidooi voor een klimaattop met onze ondernemers. “

Op woensdag 20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Het aanpakken van klimaatverandering lijkt het grote thema te zijn bij deze verkiezingen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*