Kampen Boys Choir zingt Choral Evensong in Bovenkerk

Foto: Freddy Schinkel

Op zaterdag 23 maart a.s. zingt het Kampen Boys Choir weer een Choral Evensong in perfect Engelse stijl in de Bovenkerk te Kampen. Het koor heeft met deze Evensongs een grote reputatie opgebouwd en trekt hiermee bezoekers uit het hele land.

Een Choral Evensong is het best te omschrijven als een gezongen avonddienst, waarin de muziek het woord voert. Het omvat vaste onderdelen als een aanvangs- en slot-hymne, twee schriftlezingen en een onberijmd gezongen psalm en toonzettingen van de lofzangen van Maria (Magnificat) en Simeon (Nunc dimittis). Daarnaast is er een vrij te kiezen Anthem. Dit keer is dat ‘I waited for the Lord’ van Mendelssohn, voor twee jongenssopranen en koor.

De Preces en Responses zijn in een barokke zetting van Ayleward. Heel bijzonder is de wijze waarop de psalmen worden gezongen. Het op een chant reciteren van een psalm is een kunst die al eeuwenlang in Engeland wordt beoefend. Het Kampen Boys Choir zingt voor deze gelegenheid Psalm 111 en 112.

Het Magnificat en Nunc is van de beroemde Engelse componist Stanford.
Zoals gebruikelijk krijgt iedereen de gelegenheid een aantal mooie Hymns mee te zingen met koor en orgel als ondersteuning. De koor- en samenzang wordt op het orgel begeleid door organist Jochem Schuurman. Het Kampen Boys Choir staat onder leiding van de vaste dirigent van het Kampen Boys Choir, Rintje te Wies.

De Choral Evensong begint om 16.30 uur en duurt een klein uur. Ter dekking van de kosten is er een collecte bij de uitgang.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*