Dag van de Mantelzorg en Mantelzorgwaardering 2019

Ingezonden Welzijn Kampen – Het is nog tot en met 31 oktober mogelijk om de Financiële Mantelzorgwaardering, een bedrag van (maximaal) 100 euro aan te vragen bij het Steunpunt Mantelzorg. Ook kunnen zowel volwassen als jonge mantelzorgers zich nog tot en met die datum aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg.

 

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. De gemeente Kampen waardeert mantelzorgers jaarlijks voor hun inzet via de mantelzorgwaardering.
Op de website https://aanmelden.welzijnkampen.nl/ vindt u meer informatie. Via deze website kunnen mantelzorgers tevens de waardering aanvragen en zich inschrijven voor de Dag van de mantelzorg. Papieren aanvraagformulieren en het programma voor de Dag van de Mantelzorg liggen tijdens openingstijden bij de balie van Welzijn Kampen, Burgwal 45 in Kampen en bij het stadhuis, Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen.

Financiële mantelzorgwaardering
Deze waardering bedraagt (maximaal) 100 euro en kan worden aangevraagd via het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Kampen. Belangrijk is dat mensen weten dat ze dit bedrag niet vanzelf krijgen; het is om verschillende redenen elk jaar opnieuw nodig een aanvraag in te dienen.

Dag van de Mantelzorg – gratis voor mantelzorgers van jong tot oud – er is nog plek!
Zin in een lunch, breakdance, workshop handletteren, RGM – je brein in beweging zetten, zonder ervaring in een band spelen (No X-perience band), de prachtige film “Wonder”, een workshop beeldend, fotografie of een stoelmassage? Op zaterdag 9 november zijn er voor zowel jonge als volwassen mantelzorgers allerlei leuke activiteiten en workshops in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Er is veel ruimte voor “ontmoeting” met andere mantelzorgers. Deelname aan de activiteiten is gratis. Voor de meeste activiteiten is het wél nodig dat mensen zich aanmelden. Dit kan tot en met 31 oktober. Alle activiteiten vinden plaats bij Quintus, Vloeddijk 38 in Kampen.

Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers van 6 tot 18 jaar, die staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg, ontvangen in november een leuke attentie. Zij hoeven deze niet aan te vragen! Daarnaast zijn er voor hen op zaterdag 9 november “vet coole”, creatieve en actieve workshops die ze met samen met andere (jonge) mantelzorgers kunnen doen. Nieuwe jonge mantelzorgers kunnen via www.welzijnkampen.nl worden aangemeld. Bij aanmelding op uiterlijk 31 oktober ontvangen zij dan eveneens een attentie.

Steunpunt Mantelzorg
Via www.welzijnkampen.nl of 038-4691500 kunnen (jonge) mantelzorgers zich het hele jaar door gratis inschrijven bij het Steunpunt Mantelzorg.
Ondersteuning, advies, cursussen, informatieavonden en ander aanbod zijn eveneens gratis.

U bent geen mantelzorger. Wat kunt ú doen?
Veel mantelzorgers staan er niet bij stil dat ze mantelzorger zijn. Kent u mantelzorgers? Breng dit bericht eens bij ze onder de aandacht, durf met ze in gesprek te gaan, bied uw hulp aan, vraag wat u kunt doen. Alle beetjes helpen. Vergeet ook vooral de jonge mantelzorgers niet, zodat ze boven alles gewoon kind kunnen zijn!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*