Dagbesteding bij de Burgwalhof

Margaretha in Kampen, welke Kampenaar kent het niet? Maar weet u ook dat Margaretha de laatste jaren een plek is geworden voor (hulpbehoevende) mensen uit de buurt? Door de vele vrij toegankelijke faciliteiten zoals het winkeltje, de activiteitenbegeleiding en het restaurant MaGreet, is Margaretha niet alleen een verzorgingshuis, maar is het ook toegankelijk geworden voor oudere en hulpbehoevende buurtbewoners.

Om tegemoet te komen aan de zorgvraag in de wijk, is Margaretha sinds kort ook gestart met een dagbesteding, genaamd de Burgwalhof. Bij de dagbesteding wordt er een zinvolle invulling van de dag aangeboden aan oudere en hulpbehoevende buurtbewoners die hier behoefte aan hebben. Tijdens de dagbesteding worden activiteiten aangeboden die de lichamelijke, geestelijke en sociale mogelijkheden in stand houden en stimuleren.

De activiteiten variëren van koken tot bewegen op de stoel en van houtbewerken tot geheugentraining. Door samen met de bewoners te kijken naar waar ieders mogelijkheden en interesses liggen, kan de Burgwalhof activiteiten op maat aanbieden die er tevens toe bijdragen dat bewoners zo veilig en goed mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Een dagbesteding kan er toe bijdragen dat iemand langer thuis kan blijven wonen, maar het kan er ook voor zorgen dat een mantelzorger even ontlast wordt van de zorg. De mantelzorger kan even een dagje bijtanken en voor de bezoeker van de dagbesteding kan een andere invulling van de dag een welkome verandering zijn. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand naar een dagbesteding gaat. De Burgwalhof bespreekt samen met de bezoeker en de familieleden welke vorm van dagbesteding het beste bij de bezoeker past. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar de dagdelen dat iemand de Burgwalhof gaat bezoeken en ook naar de activiteiten die gedaan gaan worden. Zo ontstaat er maatwerk om het de bezoeker zo aangenaam mogelijk te maken tijdens de dagbesteding.

Meneer van Dijk laat het zich goed smaken na een middagje koken.

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding is het nodig om een WMO indicatie aan te vragen bij de gemeente. De medewerkers van de Burgwalhof leggen u graag uit hoe dit werkt en willen u ook ondersteunen bij het aanvragen van deze indicatie. U kunt daarvoor contact opnemen met hen.

Bent u of kent u iemand die behoefte heeft aan een gerichtere invulling van de dag en zou u graag wat extra informatie over de Burgwalhof willen, dan bent u op de maandag en donderdag welkom om eens langs te komen om de sfeer te proeven.

Voor meer informatie, vragen of aanmelden voor de Burgwalhof kunt u mailen of bellen met de receptie van Margaretha.

Woonzorgconcern Margaretha Burgwal 45 8261EP Kampen. Tel.: 038 204 02 00

Mailen kan ook: dagbesteding.margaretha@ijsselheem.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*