Deltaruiters behalen medailles bij NK in Ermelo

Mooie proeven onder een stralende zon bij  Hippiade 2015 van KNHS

Na goede resultaten op de regiokampioenschappen mochten de Deltaruiters afgevaardigden sturen naar de nationale kampioenschappen. Afgelopen zaterdag was de rijvereniging uit IJsselmuiden volop vertegenwoordigd op het federatiecentrum van de Hippische Sportbond. Er werden twee bronzen medailles behaald en zowel ruiters als pony’s zetten hun beste beentje voor. De afdelingsdressuur en het verenigingskampioenschap op de Hippiade pony’s 2015 werd gekenmerkt door veel sfeer en veel publiek.

Hippiade KNHSTwee weken geleden hadden de Deltaruiters uitstekend gepresteerd op de Overijsselse kampioenschappen in Wanneperveen. Het eerste team had de Overijsselse titel in de wacht gesleept en ook het tweede team, dat vijfde was geworden, mocht deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Tevens mochten meerdere individuele ruiters uitkomen in Ermelo, waarvan er twee hun proeven wederom uitstekend reden met bronzen medailles als beloning.

Siebe ten Brummelhuis met Spring Star’s Simba
Afgelopen winter was Siebe (11) kampioen geworden in de B-klasse maar mocht daarmee nog niet naar de regiokampioenschappen. Nu reed hij in de L1-klasse een  verdienstelijke dressuurproef met een gemiddeld puntentotaal van 65%. Spring Star’s Simba (8) reed de afgelopen dagen overuren maar zeer succesvol. De dag voor de NK van Siebe had zijn vader met Simba deelgenomen aan menwedstrijden in Haaksbergen waar vader Ronald met Simba in een tandem kampioen was geworden. Vaderlief leent soms de ruin van zijn zoon. Vorig jaar was ”peetmamma” Olga Kegel met Simba derde geworden bij de Nederlandse kampioenschappen in het enkelspan mennen. Nu wordt Siebe derde onder het zadel waarmee de in IJsselmuiden gefokte ruin bewijst van alle markten thuis te zijn.
Siebe is superblij met zijn overwinning: ”De eerste keer bij de KNHS en dan al derde! Simba vond het ook hartstikke leuk”. Bij de prijsuitreiking blijft het duo rustig onder het applaus en de muziek. Siebe glundert en verklapt zijn volgende doel: L2!

Hippiade KNHS
Siebe rijdt zijn dressuurproef

Estelle Kwakkel met Rifei’s Black Jump
Op de regiokampioenschappen had Estelle (12) gewonnen bij het springen in klasse L, categorie C en had ze als enige foutloos gereden in de barrage. Ook in Ermelo liep ze geen strafpunten op en reed scherpe tijden van 58s76 en 32s02. Daarmee haalde ze de tweede bronzen medaille binnen op het NK voor haar rijvereniging. Op de kringkampioenschappen (voorafgaand aan de regiokampioenschappen) was ze met Black Jump al eerste geworden met dressuur en tweede met springen. Met haar andere pony Armani kwam ze vorige maand niet verder. Als slot van een mooie dag en goede resultaten wachtte bij thuiskomst nog een  verrassing: De stal van Black Jump bleek leuk versierd te zijn!

Hippiade KNHS
Marit Dekker (15) op Ferdi (12)

Teamwedstrijden
Ondanks de zeer goede resultaten bij de Overijsselse verenigingskampioenschappen, lukte het beide teams niet om de prestaties te evenaren in Ermelo. Sommige teamleden zullen hierover teleurgesteld zijn maar Annette Vos, bestuurslid van de Deltaruiters, ervaart dat niet zo: ”Het blijft een technische sport met mensen en dieren die ieder een slechte dag kunnen hebben. Daarnaast kunnen invloeden van buitenaf een rol spelen. Al met al was het een supergeslaagde dag”.

Gezamenlijke afsluiting
Naast springen en dressuur werden in de Amaliahal voltigekampioenschappen verreden. Daar waren de Deltaruiters niet vertegenwoordigd. De groepsbinding, die je bij de soms kunstige voltigecapriolen ziet, kwam bij de Deltaruiters naar voren tijdens de afsluitende barbecue op het terrein van de KNHS. Daar komen de verhalen los en vertelt Herman Kroon over pony’s op leeftijd die nog zeer goed wedstrijden lopen. Eén deelneemster merkt op dat haar pony niet goed gesprongen had: ”Hij was uit de baan geraakt en was bijna de heg over gesprongen!” Een andere onfortuinlijke amazone zat nog bij te komen van haar val nadat haar pony een balk had geraakt. ”Ze was uit balans geraakt”, zo reageerde Julian (16) op de situatie. Hij helpt al jaren mee op de manege en mocht op deze zonovergoten dag de groom spelen voor alle ruiters. Julian analyseert kort en krachtig het gedrag van de pony die zijn berijdster eraf wierp: ”Dat zijn gewoon stomme streken van die pony”.

Hippiade KNHS
Het team van de Deltaruiters sluit de dag af met een barbecue

De enkele tegenvallers wogen niet op tegen het succes en de mooie zomerse dag vol activiteiten, competitie en plezier. De medaillewinners kunnen hun sportieve metaaljacht voortzetten en alle andere jeugdige Deltaruiters hebben toch maar mooi voor de Nederlandse Kampioenschappen gereden op het Nationaal Hippisch Centrum van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond. Dat smaakt naar meer!

Voor meer informatie zie:
Uitslagenpagina van de Deltaruiters
Alles over de Hippiade bij de KNHS

Hippiade KNHS
Siebe ten Brummelhuis toont trots zijn medaille

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*