Dos – ‘Meer dan een gelijkspel zit er niet in’

Door: Jan de Vries
Foto: Frans Habekotté

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor DOS. Al binnen vijf minuten kon de gevaarlijkste man aan ASC’62 zijde, Matthijs van Gelder, vanuit een voorzet van Chiel Pasman ongehinderd binnen koppen. De DOS defensie had schijnbaar geen goede afspraken gemaakt wie hem zou gaan dekken.

Het voordeel was dat er nog voldoende tijd was. Het nadeel dat ASC’62 zich waarschijnlijk zeer verdedigend zou gaan opstellen. Een snelle goal voor de geelzwarten was dus erg wenselijk. Het eerste gevaar van DOS liet niet lang op zich wachten. Een schot van Twan Knul werd door keeper Thom Scherpenkate tot corner gewerkt. Een paar minuten later een combinatie over rechts tussen Maurice Vespignani en Frank Jansen. Maurice heeft een prima voorzet in petto. In het achterveld komt Allan Bakker aan de bal, maar zijn schot mist kracht. In de 20e minuut een vrije bal op een ideale plek voor Erik Rotman. De bal gaat langs de muur, maar keeper Scherpenkate anticipeert goed en met een knappe reflex haalt hij de bal uit de hoek.

ASC’62 beperkt zich, zoals verwacht, tot verdedigen, maar het blijft voor de Kamper defensie af en toe oppassen. Na een half uur lijkt dat op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Frank wordt door Martijn Barneveld via het hoofd verlengd en komt bij Bas Adema terecht. Hij lijkt de bal binnen te koppen, maar de bal gaat helaas over het doel. Pas in de eindfase van de eerste helft komt DOS langszij. Een schitterende pass achter de laatste linie van ASC’62 door Erik wordt door Raymon Beuling op waarde geschat. Hij ziet dat de keeper zijn goal verlaat en lobt de bal uitstekend over de doelman. Eindelijk gelijk!

Ook na de theepauze is het ASC’62 dat beter uit de kleedkamer komt. Een uitstekende kans om op voorsprong te komen, maar het schot wordt door Kevin Dijkstra tot corner gebombardeerd. Daarna mocht DOS het spel verder gaan bepalen. Frank was twee keer doorgebroken, maar met zijn voorzet wist hij geen medespeler te bereiken. Daarna diverse doelpogingen van o.a. Allan en Robin Mulder. Soms was het de keeper die redding bracht, soms stond het vizier niet goed afgesteld. Ook nu moest DOS achterin wel op blijven letten. Een verrassend dwarrelschot van invaller Rick van Faassen ging nipt over. In de 70e minuut was het Twan die met een fraaie soloactie aan de basis stond voor een grote kans. Hij kaatste de bal in op Raymon, die de bal vervolgens teruglegde. Twan’s inzet ging net naast.

In de eindfase kreeg DOS nog diverse mogelijkheden, met name via Allan, maar ASC’62 leek met een punt naar Dalfsen terug te keren. In de 82e minuut kwam DOS erg goed weg toen Van Gelder vanuit een snelle counter snoeihard tegen de paal schoot. Een vrije bal van Pasman in de 86e minuut leidde uiteindelijk tot een penalty, nadat Van Gelder door Martijn tegen de grond werd gewerkt. De strafschop werd door Marcel Bijlenga feilloos binnengetrapt. Zo leek DOS zelfs dus geen punt aan de wedstrijd over te houden, waardoor het seizoen lang durende koploperschap alsnog naar Sparta Enschede zou gaan. Enkele minuten later wees de goed fluitende scheidsrechter Hoving opnieuw naar de elfmeterstip. De keeper krijgt geen vat op een schot en laat de bal los. Raymon wordt vervolgens door de grabbelende keeper onreglementair gevloerd. Allan eist de bal op en stuurt de keeper de verkeerde hoek in. In de extra tijd krijgt Raymon nog een grote kans om DOS aan de drie punten te helpen. Opnieuw is keeper Scherpenkate een sta-in-de-weg. Zo eindigt voor de tweede keer een match van DOS in een gelijkspel. Net genoeg om op basis van doelsaldo Sparta op de ranglijst voor te blijven.

De resterende drie wedstrijden worden nu drie cruciale finales. Met hopelijk een zoet smakend toetje in de laatste week.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*