Terechte overwinning van Sparta Zwolle op KV DOS Kampen Veltman

(Ingezonden sport)

Zaterdag stond voor de korfballers van KV DOS Kampen Veltman de eerste veldwedstrijd van het tweede gedeelte van dit seizoen op het programma tegen Sparta uit Zwolle.

De Zwollenaren zijn in de zaal kampioen geworden en zijn gepromoveerd naar de Hoofdklasse, een geweldige prestatie. Ook op het veld staat de ploeg boven aan in de Overgangsklasse, echter was het verschil vooraf met de Kampenaren maar drie punten, dus leek alles nog mogelijk.

DOS wilde graag voor een stunt zorgen, door te vertragen en te kiezen voor achter verdedigen moest Sparta bedwongen worden. Sparta liet zien een completere ploeg te hebben met veel lengte en met trefzekere afstandsschoten gaven ze de gasten nimmer het gevoel dat er iets te halen was.
De eerste tien minuten tot de stand van 4-4 konden de Kampenaren nog aanhaken, maar door diverse afstandsschoten van vooral de heren van Sparta liepen ze gemakkelijk weg naar een ruststand van 11-8.
In de tweede helft liep Sparta gemakkelijk weg naar een verschil van zes doelpunten. Het scorend vermogen van DOS was zaterdag onvoldoende om de Zwollenaren pijn te doen. Opgelegde kansen werden gemist waardoor DOS niet meer in de buurt kon komen. De eindstand werd uiteindelijk 21 -15, helaas bleef de stunt uit en zullen de Dossers er alles aan moeten gaan doen om niet in de gevarenzone te belanden. De komende twee weken wordt er niet gekorfbald, de eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 11 mei, dan wacht AVO uit Assen. Een cruciale wedstrijd waarin DOS zich zo goed als veilig kan spelen.

Scores: Matthijs Bastiaan 7, Daniel Lewerissa 4, Yvonne ten Hove 2, Esther Hamberg 1, Laureen Kok 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*