Een Brunneper Bakfiets

Om de wijk Brunnepe nog gezelliger te maken, hebben welzijnswerkers Denise Eilander (links op de foto), Sabrine Schilder (rechts op de foto) en Michel van Olst een nieuw idee bedacht: de Brunneper Bakfiets.

Van Olst: “Het idee voor de bakfiets is ontstaan vanuit verschillende gesprekken met inwoners van Brunnepe. Met deze bakfiets kunnen mensen lekker de wijk in om makkelijk contact met elkaar te maken. Als herkennings- en ontmoetingspunt, waar mensen met elkaar in gesprek kunnen raken, of die ze kunnen gebruiken om activiteiten in Brunnepe te promoten. Voor een buitenspeeldag, net als de rode dubbeldekker, vroeger tijdens de Kamper Ui(t)dagen. Zie je de bakfiets, dan valt er wat te halen, of te brengen.”

Niet alleen Brunnepers zelf, maar ook verschillende organisaties kunnen de bakfiets gebruiken om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen, of om wensen en behoeftes te achterhalen. De bibliotheek kan ‘m gebruiken om boeken in de wijk te verspreiden. Stichting Welzijn kan de fiets gebruiken om info rond te verspreiden in de wijk.

Schilder vult aan: “We willen graag zoveel mogelijk ideeën krijgen vanuit de Brunnepers zelf. En dan niet alleen de ouders of ouderen, maar voornamelijk de kinderen worden opgeroepen om met leuke ideeën te komen voor het gebruik van de bakfiets.  Die zijn vaak creatiever dan volwassenen. Jongeren voelen zich hiermee ook verantwoordelijk voor een gezamenlijk iets.”

Het moet dus een echte buurtfiets worden, die voor iedereen toegankelijk is.

Eilander: “Je komt je huis uit, want de bakker komt de wijk in; er valt wat te halen. We willen de saamhorigheid weer terugbrengen in de wijk. We gaan maandag en dinsdag na etenstijd de wijk in en komen graag in gesprek met kinderen. Kinderen krijgen namelijk de gelegenheid na te denken over het design van de bakfiets.“

Tot nu toe zijn al een aantal ideeën geopperd; in de winter koffie of snert uitdelen in de wijk, of met Oud en Nieuw bij de Proattente op de Noordweg. Of bij mooi weer de wijk in met lekkernijen (ijsjes), koffie en thee, een voetbal of andere spelletjes. Er zou maar zo een grote ijsco bel op de bakfiets gemonteerd kunnen worden, om aan te kondigen dat de bakfiets langskomt.

Michel: “Het liefste willen we nu direct met de bakfiets de straat op. Dan groeit het vanzelf wel stap voor stap.”

Dus: heb jij een leuk idee? Print het formulier hieronder uit, beschrijf je idee, en lever het formulier volgende week in bij Wijkcentrum Reyersdam, of stuur ‘m via mail naar brunneperbakfiets@gmail.com


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*