Milieustraat Recycling Kampen drastisch op de schop

DCIM100MEDIADJI_0058.JPG

Kringloop breidt uit op milieustraat

De milieustraat Kampen op industrieterrein Haatlandhaven wordt uitgebreid met een nieuwe opslag- en sorteerhal van Kringloop Kampen. De energiezuinige hal, krijgt een omvang van zo’n 700 vierkante meter, warmtepompen en zonnepanelen. Eind oktober wil Kringloop Kampen de hal in gebruik gaan nemen.

Het nieuwe onderkomenKringloop Kampen verrijst aan de Oslokade waar ook de nieuwe hoofdingang van de milieustraat gaat komen. Het wordt een inleverpunt en geen verkooppunt. Het complete milieupark wordt ingrijpend veranderd. Hierdoor ontstond de mogelijkheid voor Kringloop Kampen om bij de milieustraat een pand te huren, voor inname van recyclebare spullen. De hal wordt gebouwd door WEEVER in opdracht van Recycling Kampen.

Wat opvalt aan de plannen voor de totaal vernieuwde opzet is dat de milieustraat met twee nieuwe weegbruggen, vooral veel klantvriendelijker gaat worden. Zo hebben klanten straks het voordeel van één loket voor afval en recyclebare spullen. De nieuwe indeling van de milieustraat is veiliger. Shovels, tractoren en ander zwaar rijdend materieel mogen dit gedeelte van de milieustraat niet langer gebruiken. Harry Mooiweer van Recycling Kampen meent: “We hebben de nieuwe routing zo uitgedacht dat bezoekers hier straks snel en veilig terecht kunnen. Met de samenwerking met Kringloop Kampen zetten wij in op de inname van meer recyclebare goederen en minder afval. Dat is ons gezamenlijke doel.”

Geen winst oogmerk
Met de nieuwbouw wil Kringloop Kampen -behalve extra milieuwinst boeken- meer voor de mensen in de eigen omgeving betekenen. Kringloop directeur Henri Bouwmeester legt uit: ”De inzameling en selectie van herbruikbare spullen is arbeidsintensief en moet professioneel gebeuren, want ook wij betalen net als iedereen stortkosten voor afval. Als zelfstandig Kamper milieubedrijf zonder subsidie, bieden we momenteel aan ruim een dozijn mensen een betaalde baan. Daarnaast hebben we voor zo’n 35 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, veilige werkplekken. Het totale aantal arbeidsplaatsen willen we in de toekomst verder uitbreiden. Met de bouw van de hal hebben we meer ruimte om meer recyclebare goederen in te nemen en uiteindelijk ook weer te verkopen. Daardoor kunnen we investeren in verdere professionalisering en uitbreiding van arbeidsplaatsen. Kringloop Kampen is een coöperatie zonder winstoogmerk. Een echte sociale onderneming waar mens en milieu altijd op de eerste plaats komen. Als er winst gemaakt wordt, vloeit dat terug naar de kringloop, naar het goede doel!”

Online verkoop
Om deze extra werkplekken te realiseren wil Kringloop Kampen het bestaande aanbod van spullen uitbreiden met onder andere herbruikbare bouw- en sloopmaterialen. Dat kan worden aangeboden door (bouw)bedrijven en particulieren. “Verwachting is dat we al vrij snel een mooi assortiment aanbod kunnen presenteren. De bouwmaterialen gaan we uitsluitend online verkopen via een nieuwe webshop waarin we ook onze bijzondere andere spullen willen aanbieden. Je moet daarbij denken aan items als een hele grote papagaaienkooi of een super de luxe Amerikaanse dubbele koelkast zoals we die onlangs in de winkel aan de Trekvaart in IJsselmuiden konden presenteren. Daar moet je liefhebbers voor vinden en dat gaat online een stuk sneller”, besluit Bouwmeester.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*