Europarlementariër Jan Huitema en VVD Overijssel bezoeken agro & food Kampen

Ingezonden politiek nieuws

Op vrijdag 15 maart aanstaande brengen de VVD Overijssel samen met Jan Huitema, (Europarlementariër voor de VVD en zelf boer) een werkbezoek aan Kampen en specifiek aan het enige (glas)tuinbouwgebied in Overijssel “de Koekoek”.

Het gezelschap bezoekt tuinderij Vahl. Zij telen komkommers zowel gangbaar als biologisch op 3 locaties. Ze zijn betrokken bij het aardwarmteproject en mede initiatiefnemer nieuwbouw houtverbrandingsinstallatie Verkavelingsweg in Stichting KKP Energieneutraal 2030.
Centraal tijdens het bezoek staat deze energietransitie. In de Koekoek nemen ondernemers zelf het initiatief tot verduurzaming. Op deze ‘doener’ mentaliteit is de VVD trots.

20 maart Provinciale verkiezingen.
Mente Bonestro, VVD kandidaat voor de Provinciale Staten: “Ik heb Jan Huitema en de Statenfractie uitgenodigd om hier bij deze ondernemers te kijken. Want ik vind dat we ons voor energieopwekking niet moeten beperken tot één techniek zoals windenergie. De Provincie moet juist openstaan voor een breed palet aan mogelijkheden en nieuwe kansen. Hier willen ondernemers ook geothermie in de praktijk brengen, dat moet de Provincie niet in de weg staan”

Jan Huitema staat op de tweede plek europese verkiezingen op 23 mei. Hij is een zeer bedreven woordvoerder landbouw en staat voor een vitale primaire sector in Nederland met evenwichtige kansen in Europa.

De bijeenkomst start om 9.30 uur bij tuinderij Vahl aan de Hartogsweg 6 te IJsselmuiden en duurt tot 11 uur.
Thema’s; het ophalen van informatie tbv beleidsvorming; trefwoorden energieneutraal, gezonde producten, innovatie, export en product verwaarding.

Aanwezig zijn de lokale kandidaten voor de verkiezingen op 20 maart Mente Bonestroo (Provinciale Staten), Harry Bruins (Waterschap Drents Overijsselse delta) Europarlementariër Jan Huitema en Provinciaal Statenlid en Kandidaat Gert Brommer

U bent van harte welkom

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*