Feestelijke opening Trekvaartzone door burgemeester Koelewijn

Vanmiddag werd de Trekvaartzone in nieuwbouwwijk Het Meer in IJsselmuiden geopend. Burgemeester Koelewijn verrichtte de officiële opening. Het werd een feestelijke middag, georganiseerd door bewoners, CNS De Groenling, Welzijn Kampen en wijkverbinder Heidi Nieuwenhuis.

De Trekvaartzone is een bijzonder en natuurlijk gebied in een bebouwde omgeving. Het gebied is in nauwe samenwerking met bewoners, kinderen van CNS De Groenling en stichting Philadelphia Zorg ingericht om kinderen met en zonder beperking samen te brengen met elkaar én met de natuur.

Vanwege de ontwikkeling van de woonwijk en de komst van Philadelphia Zorg lag een (her)inrichting van het gebied met meerdere gebruiksfuncties voor de hand. Zo ontstond in overleg met bewoners en kinderen van CNS De Groenling de afgelopen maanden een aantrekkelijk, goed ontwikkeld natuurgebied waar kinderen kunnen spelen en struinen. Waar gewandeld kan worden, waar de school natuurprojecten kan uitvoeren, honden kunnen worden uitgelaten, waterberging wordt gerealiseerd, waar cultuurhistorische elementen behouden blijven, kinderen van de zorginstelling kunnen genieten van het gebied en in contact kunnen komen met andere kinderen.

Na het officiële gedeelte was er gelegenheid voor een wandeling door het gebied met leuke opdrachten en een gezellige borrel met snack na afloop.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*