vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportFloorever Reflex wederom sterk in vijfsetter

Floorever Reflex wederom sterk in vijfsetter

-

KAMPEN – Floorever Reflex stond zaterdagavond in Barneveld tegenover SSS. In de Degradatiepoule van de Eredivisie stonden zij respectievelijke laatste en een-na-laatste waardoor beide teams moeten oppassen voor degradatie. Het werd een zware vijfsetter met Floorever Reflex als dolblije winnaar, 2-3 (25-14, 21-25, 25-22, 22-25, 21-23).

De krachtsverhoudingen tussen de teams in deze degradatiepoule liggen niet ver uit elkaar. Alle scenario’s zijn denkbaar. Dat Floorever Reflex zou moeten winnen van SSS was van tevoren echter wel uit te rekenen, anders was het zo goed als gedaan voor de mannen uit Kampen. “Het was een moeilijke en zwaar bevochten overwinning. We kwamen twee keer op achterstand, maar speelden een stabiele wedstrijd”, zei Reflexcoach Henk Hansma daags na de wedstrijd. De eerste set was niet goed van Reflexzijde, we maakten te veel fouten en passend bleef SSS goed op de been. Er moest dus iets veranderen en Hansma hoopte ook op herstel in het tweede bedrijf: “In de eerste set haalden we maar 14 punten, dat was niet goed. In de tweede set stonden we beter te passen, onze foutenlast halveerde en onze blokkering was ook stukken beter”. Hierdoor ging het gelijk op, maar Reflex kon toch de set pakken met 21-25.

Set drie werd nipt verloren, maar in set vier toonden de Kampenaren veerkracht. “We bleven die sets stabiel spelen, maar SSS deed dat ook. Beide teams stonden goed in de passing, daardoor werd het een echte side-out wedstrijd”, aldus Hansma. In de vierde set bracht Hansma Jorn Meijer in het veld voor Robin van Capelle: “Robin startte goed, maar kwam later niet meer zo goed uit te verf. Jorn pakte het goed op, zoals hij wel vaker doet. Hij heeft een andere slag dan Robin en ik denk dat de blokkering van SSS daar moeite mee had met deze verandering.” De wissel pakte dus goed uit en Reflex kwam op gelijke hoogte in sets.

Een vijfde set moest de winnaar van dit duel aanwijzen. De wedstrijd kreeg een enorm spannende ontknoping. In deze afsluitende set kreeg SSS nog drie punten voorsprong, maar Reflex kwam weer bij: “We wonnen de helft van de rally’s en hadden nog steeds een stabiele side-out. Doordat het gelijk op ging vanaf 12-12 hoopten we een blokpunt te kunnen pakken om uit te lopen”, zei Hansma over de beslissende set. In de eindfase verzuimde SSS tot vijf keer toe de wedstrijd te winnen, waar Reflex pas het vierde matchpoint verzilverde. Door deze serie aan matchpoints aan beide kanten eindigde de vijfde set maar liefst in 21-23, maar dan in Kamper voordeel.

Daarmee was ook de verrassende winst binnengehaald. Na een knappe 3-2 thuisoverwinning op Fusion en een 3-0 nederlaag tegen Zaanstad kunnen de punten weer worden bijgeschreven. Reflex staat nog steeds onderaan, maar deze stand biedt meer perspectieven op behoud van Eredivisie volleybal in Kampen. Door de 2-3 overwinning op SSS heeft Reflex vier punten, slechts één punt minder dan Zaanstad en SSS die beide nog naar Kampen moeten afreizen. ARBO Fusion lijkt met tien punten niet meer te achterhalen.

Aanstaande zaterdag zijn de mannen van Hansma weer te bewonderen in de Reflexhal. Dan nemen ze het op tegen Zaanstad. Het belooft opnieuw een belangrijk duel voor lijfsbehoud te worden. Aanvang wedstrijd: 20:00 uur.