zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurLezing over Gevelkunst op maandagavond 17 maart

Lezing over Gevelkunst op maandagavond 17 maart

-

 

Maandagavond 17 maart houdt Carin Koopman van cultuurZIEN een lezing over Gevelkunst. De lezing start om 19.30 in atelier Hanzestad, 1e Ebbingestraat 11. De deelnamekosten bedragen € 5, – p.p..

paradijs-Kpen1b
De apotheek heeft een gaper, de kapperszaak een barbiersstok, het woonhuis van de familie Eikenboom een gevelsteen met een eikenboom en aan het Oude Raadhuis van Kampen hangen enkele deugden. In tijden waarin niet iedereen kon lezen, functioneerde gevelkunst als bewegwijzering in een stad. Gevelkunst vormde een adresboek en een Gouden Gids in één. Nu nog geeft de geveltaal ons inzicht in het leven van onze voorouders. Tijdens de lezing wordt een overzicht gegeven van verschillende vormen van gevelversieringen door de eeuwen heen.

Paradijs-Rdam

De lezing is onderdeel van de cursus Gevelkunst van cultuurZIEN i.s.m. Atelier Hanzestad. Deze cursus start op 10 maart, maar er zijn nog enkele plaatsen vrij. Snelle beslissers kunnen vanaf 17 maart instappen in de cursus (à € 95). Zowel voor het bijwonen van de lezing als voor deelname aan de cursus aanmelden via ku***@cu*********.nl of per tel. (038)331 10 24(038)331 10 24.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen