Gary Hekman wint marathon in Eindhoven

Gary Hekman (AB Vakwerk) heeft in Eindhoven de achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. De Kampenaar was de snelste van een grote kopgroep met twee ronde voorsprong. Sjoerd den Hertog (Lasaulec) werd tweede, Ingmar Berga (Okay Fashion & Jeans) was goed voor de derde plaats. Mats Stoltenborg (Bouw & Techniek) nam dankzij een zevende plaats de Oranje leiderstrui over van de afwezige klassementsleider Bob de Vries (Royal A-ware).

In Eindhoven ontbraken verschillende mannen die warme orden hadden opgezocht om hun trainingen onder de zon te kunnen uitvoeren. Zo kon Bob de Vries op de ijsbaan een de Tongelreep niet zijn Oranje leiderspak verdedigen. Voor Mats Stoltenborg betekende dat op jacht gaan naar minimaal 22,1 punten om het leiderspak over te nemen. De Noord-Hollander deed op het Brabantse ijs goede zaken door uiteindelijk zelfs 10 bonuspunten voor een 2 ronden voorsprong op het peloton te behalen. Stoltenborg vond zich samen met elf andere aanvallers in een omvangrijke kopgroep die uiteindelijk om de zege ging strijden.

En het was een mooie strijd die het twaalftal op het ijs bracht. Het was Frank Vreugdenhil (Okay Fashion & Jeans) die de finale opende. De Drent ging alleen in de aanval maar zag zijn poging uiteindelijk stranden. Later waren ook aanvallen van Robert Post (Bouw & Techniek), Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans) en Stoltenborg te bewonderen. Ook Sjoerd den Hertog en Leander van der Geest (De Haan Westerhoff) reden alert maar het was uiteindelijk een sprint die de winnaar ging bepalen. Hierin toonde Gary Hekman zijn snelheid en hij pakte alweer zijn vierde marathonzege van dit seizoen. Den Hertog moest genoegen nemen met de tweede plaats, Ingmar Berga zag zichzelf terug op plaats drie. Voor Stoltenborg was plek zeven goed genoeg om volgende week vrijdag in Rotterdam het Oranje leiderspak te mogen aantrekken. Hij verdedigt dan in de havenstad een voorsprong van 1,9 punten op Bob de Vries.

Bron: www.schaatspeloton.nl

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*