Gemeente Kampen aangesloten op landelijke service Berichten over uw buurt

188

Vanaf 21 juni ontvangen inwoners van de gemeente Kampen maximaal 1 keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid. Het gaat om inwoners die 25 jaar en ouder zijn en die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid.nl. De bekendmakingen gaan over vergunningen, werkzaamheden en andere lokale aankondigingen die zich afspelen binnen een bepaalde straal van het woonadres van de ontvanger.

Het doel van deze nieuwe landelijke dienst is om mensen actiever te informeren over besluiten van de overheid die direct invloed hebben op hun woonomgeving. Ook wordt het duidelijker hoe inwoners inspraak krijgen of bezwaar kunnen indienen.

Wethouder dienstverlening Bernard van den Belt: “We vinden het belangrijk dat inwoners goed op de hoogte zijn van wat er in hun omgeving gebeurt. Via Berichten over uw buurt worden onze inwoners hier actief over geïnformeerd. Op die manier kunnen zij ook op tijd reageren als ze het ergens niet mee eens zijn. Ik raad inwoners dan ook aan om hier gebruik van te maken.”

‘Berichten over uw Buurt’ op MijnOverheid en Overheid.nl
Iemand die het e-mailbericht ontvangt kan de inhoud aanpassen door in te loggen op de website van MijnOverheid.nl. Hier kunnen inwoners instellen hoe vaak zij een e-mail willen ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Afmelden kan ook via MijnOverheid.

Berichten over uw Buurt bestaat al enige tijd op Overheid.nl als e-mailservice. Gebruikers kunnen hier zelf aangeven voor welk adres ze de bekendmakingen willen ontvangen. Het verschil is dat MijnOverheid alleen de bekendmakingen rondom het eigen woonadres laat zien en dat iedereen binnen de doelgroep hier automatisch bericht over krijgt. De mogelijkheid om zelf een locatie te kiezen blijft ook bestaan.

Welkomstmail
De nieuwe dienst start met het versturen van een welkomstmail. Dit gebeurt in de gemeente Kampen tussen 17 en 21 juni. In deze welkomstmail staat uitgelegd wat inwoners kunnen verwachten, op welke manier de e-mailberichten zijn aan te passen en hoe het afmelden werkt. Meer informatie over Berichten over uw buurt is beschikbaar op www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt.