Samenspraak – Jouw Verhaal

226

De Burgwal, Het Beste van Kampen en Bibliotheek Kampen slaan de handen ineen om de inwoners van Kampen met elkaar in gesprek te brengen. Op 19 juni van 15.30 tot 17.30 uur organiseren zij de eerste editie van “Samenspraak” in de Burgwal. Deze bijeenkomst staat open voor iedereen en heeft als doel om bewoners met elkaar te laten praten over belangrijke maatschappelijke thema’s.

Eerste Samenspraak: Ouder Worden

Het thema van deze eerste bijeenkomst is ouder worden. Hoewel een stijgende levensverwachting goed nieuws is, brengt het ook uitdagingen met zich mee. In de toekomst zullen er minder mensen zijn om de groeiende groep ouderen te verzorgen, en ouderen zullen langer zelfstandig thuis blijven wonen. De organisatoren willen hierover in gesprek gaan met de inwoners van Kampen en de omliggende kernen. De centrale vraag is: hoe gaan we deze uitdagingen in Kampen aanpakken? Het gesprek begint dicht bij huis, met de persoonlijke verhalen van de deelnemers: Waar kijk jij naar uit? Wat vind jij belangrijk? En wat heb jij nodig?

Programma

De middag wordt geopend door Jeroen den Uyl, die zal spreken over het belang van gemeenschappen in “de constitutie van de Commens”. Jeroen, zoon van een dominee en opgegroeid in Kampen, zal zijn visie delen op hoe we kunnen werken aan een zorgzame toekomst. Linda Westera heeft speciaal voor deze bijeenkomst een lied geschreven.

Na de opening zullen de deelnemers in kleine groepjes uiteen gaan om te discussiëren. Kunstenaar Jolien Former heeft hiervoor een werkvorm ontwikkeld, die het gesprek faciliteert. De uitkomsten van deze gesprekken worden samengebracht tot een overzicht van wat de deelnemers belangrijk vinden voor een zorgzaam samenleven in de toekomst.

Praktische Informatie

De bijeenkomst vindt plaats in de Burgwal (Burgwal 60). Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en koek. De bijeenkomst start om 15.30 uur en duurt tot 17.30 uur, met de mogelijkheid om na te praten tot 18.00 uur. De initiatiefnemers nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan deze eerste editie van Samenspraak.