KHC fors onderuit tegen titelkandidaat Bennekom

(Aangeleverd – sport)

KHC is zaterdagmiddag tegen een flinke nederlaag aangelopen. Op een zon overgoten Sportpark de Eikelhof in Bennekom kwam KHC niet tot grote daden.

De 1e helft ging nog redelijk, KHC voetbalde leuk mee. Echter in bal bezit speelde het veel te slordig en was het te snel inleveren van de bal een gegeven. Het technisch veel sterkere Bennekom kreeg kansen en in de 12e minuut resulteerde dat in een vroege voorsprong van de thuisclub. KHC ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, en kreeg ook kansen daar toe. In de 20e minuut ging Karim Gabara op de doelman af, maar zijn harde inzet ging over het doel. KHC probeerde het wel, maar Bennekom was de beter ploeg en in de 22e minuut werd het 2-0 na slordig verdedigen van KHC. In de 39e minuut kreeg KHC nog een kans via Jeffrey de Nooijer maar in de draai ging de bal net naast. Na de thee een matige wedstrijd van KHC zijde. De thuisclub komt in de 53e minuut al op een 3-0 voorsprong, na weer slordig uitverdedigen. De wedstrijd loopt vervolgens nog uit tot 6-0, en Bennekom bezorgt KHC een gevoelige nederlaag. De goed leidende scheidsrechter Jelle Besselsen maakte er gelukkig naar precies 90 minuten een einde aan. De leidsman hield de kaarten op zak, en dat kon ook in deze sportieve wedstrijd. Bennekom was de beter ploeg zaterdag en op de verdiende overwinning viel niets af te dingen.

Resumerend: KHC speelde ver beneden zijn kunnen zaterdag. Zieke en geblesseerde spelers en een schorsing waren hier mede debet aan. Toch mag het dan niet zo ver komen dat je zo weggespeeld wordt. Een wedstrijd om gauw te vergeten dus, en de accu weer opladen voor de volgende wedstrijd.
Man van de wedstrijd – Burak Alp

Volgende week speelt KHC thuis tegen DZC’68. De achterhoekers uit Doetinchem verloren zaterdag eveneens thuis van Dos’37 dat aan een opmars bezig is. In de uitwedstrijd wist KHC nipt met 1-2 te winnen, en werd het een zwaar bevochten overwinning. Hopelijk kan KHC de trouwe aanhang weer wat laten genieten, want dat zat er afgelopen zaterdag niet in.
De wedstrijd in op Sportpark Venen in kampen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. Werkhoven uit Groningen. Na afloop is er muziek met zanger Jac Ruiten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*