woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsGoed nieuws voor webcam-plan Dorpsbelangen Wilsum

Goed nieuws voor webcam-plan Dorpsbelangen Wilsum

-

Dorps Belangen Wilsum maakt zich sterk om op korte termijn een webcam op een ooievaarsnest gerealiseerd te krijgen. Met dit project wil men de relatie van Wilsum met de IJssel, uiterwaarden en ooievaars verder versterken.

Voor Wilsum met 3 ooievaarsnesten is de stap naar een webcam een heel logische. De nesten horen bij het dorp aan de IJssel. Met de webcam krijgt men nog meer inzicht in het wel en wee van deze mooie vogels. Het is de bedoeling dat alles ruim voor aanvang van het broedseizoen geregeld is.

Al met al geen goedkoop klusje, geschat wordt dat het plan ongeveer 10.000 € gaat kosten. Maar er is positief nieuws te melden! De eerste 1.000,- € is zo goed als binnen. D.w.z.: Als het plan slaagt en dus gerealiseerd word krijgt Dorpsbelangen Wilsum de beloofde 1.000.- €.

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd Kern met Pit worden bewonersgroepen uitgedaagd om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren.
De beste ideeën mogen deelnemen aan de wedstrijd. Ben je eenmaal binnen, dan opent dat deuren. Gedurende het uitvoeringsjaar staan de organisatie dan voor je klaar met tips en met contacten in hun netwerk. Lukt het je om je projcet binnen een jaar af te ronden dan ontvang je duizend euro.

Daar komt bij dat Wilsum ook nog eens kans maakt op een extra 1500,- € ! Wanneer het project gestart is zal er later dit jaar een wedstrijd element zijn waaruit een “Kern met pit” wordt gekozen….deze krijgt nog extra (!!!) €1.500,-

 

Ooievaarsnest onbewerkt Ds. Overeem (Small)

 

 

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen