Gratis workshop Grip op verwardheid in februari en maart

In februari en maart 2021 wordt op meerdere data voor professionals, vrijwilligers en geïnteresseerde inwoners van de gemeente Kampen een twee uur durende workshop Grip op verwardheid aangeboden. De workshop wordt verzorgd door Impluz en MEE. Deelnemers kunnen kiezen uit meerdere data. Deelname is kosteloos. Dit is mogelijk dankzij subsidie van ZonMw en de gemeente Kampen.

Soms kan iemand onverwacht veranderen. Hij of zij gaat zich vreemd gedragen, lijkt somberder, ziet er ineens onverzorgd uit en vermijdt steeds vaker het contact met andere mensen. Het valt mensen wel op, ze willen er ook wel wat mee doen. Maar ze weten niet altijd hoe. Voor die mensen wordt de workshop Grip op verwardheid georganiseerd.

In de workshop wordt ingegaan op het herkennen van psychische aandoeningen en niet zichtbare beperkingen en hoe hier op een goede wijze mee om te gaan. Dat is handig, want het kan helpen om escalaties te voorkomen. In de workshop wordt informatie gegeven over verschillende psychische stoornissen en beperkingen, zoals een licht verstandelijke beperking, autisme of een depressie. De deelnemers gaan met elkaar aan de slag met praktijkvoorbeelden; wat kom je tegen en hoe ga je er mee om?

De workshop wordt digitaal gegeven en, als de coronarichtlijnen dat toelaten, ook fysiek. Voor meer informatie of aanmelden, kijk op www.gripopverwardheid.nl.