GroenLinks wil snel oplossing voor skaters

De Fractie van GroenLinks wil dat er zo spoedig mogelijk een oplossing komt voor de ‘skaters’ nu de gemeente heeft besloten de huidige skatebaan af te sluiten vanwege onveilige onderdelen. De fractie van GroenLinks wil het college daartoe oproepen tijdens de aankomende raads of commissievergadering.

Raadslid Edwin Burgman ”Al in 2017 was duidelijk dat de huidige skatebaan volledig is afgeschreven en toe is aan vernieuwing. De gemeenteraad besloot daarom in datzelfde jaar tot het aanleggen van een nieuwe skatebaan, maar tot nu is dat niet gebeurd. Dit leidt tot grote frustratie bij de skaters. Die nieuwe skatebaan moet er nu zo snel mogelijk komen.” Tot die tijd moet er een tijdelijke oplossing komen voor de huidige situatie vindt GroenLinks. Burgman: “Een gemeente die sport hoog in het vaandel heeft, kan buitensporten als skaten niet onmogelijk maken.

GroenLinks wil het college oproepen om in gesprek te gaan met de gebruikers van de skatebaan om invulling te geven aan een tijdelijke oplossing die ook voor hen acceptabel is. Daarnaast moet wat GroenLinks betreft het college snel werk maken van de nieuwe skatebaan. Burgman: “Die moet liefst klaar zijn voor de olympische spelen van 2020. Volgend jaar is skateboarden namelijk een olympische sport en dat zal een enorme impuls geven aan deze sport. Daar hoort een goede skatebaan bij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*