Opbrengst naar het goede doel: Kamper brok bij bakkerij ´t Stoepje

Alice de Ruiter, woonachtig in Kampen, heeft samen met nog enkele andere Nederlanders in maart 2014 Stichting De Mangoboom opgericht.  Zij ondersteunen met deze stichting een weeshuis in een van de armste landen ter wereld: Burkina Faso in West-Afrika.  Met ongeveer een handjevol mensen zet deze stichting zich op geheel vrijwillige basis in voor de kinderen in dit weeshuis.  Zij doen dit allemaal vanuit huis en zijn daarbij geheel afhankelijk van giften.  Inmiddels is de stichting ANBI-erkend.  Een ANBI-erkenning houdt o.a. in dat dit de Nederlandse belastingbetaler, die een gift  doet aan een organisatie, fiscaal voordeel op kan leveren.

 

De Ruiter zegt dat ze kan garanderen dat binnen deze stichting werkelijk niets aan de spreekwoordelijke strijkstok blijft hangen.  Als fondsenwerver is ze naarstig op zoek naar bedrijven, scholen, verenigingen, instanties etc. die op enige wijze iets voor de stichting ‘De Mangoboom’ kunnen en willen betekenen:  “We kunnen werkelijk alle steun keihard gebruiken.”

Momenteel is bakker Bert van bakkerij ’t Stoepje bereid gevonden om te helpen. Bakkerij ´t Stoepje staat op zaterdag altijd op de markt in de Oudestraat  nabij de Plantage. De bakker stelde het volgende voor: hij gaat op een zaterdag Kamper brok verkopen waarbij de gehele opbrengst van de verkoop  naar Stichting De Mangoboom gaat.  Dit zal gaan gebeuren op zaterdag 12 oktober aanstaande. Ter illustratie: van 1 euro kan 1 kind in het weeshuis 1 dag van eten worden voorzien. Hoe meer brokken er verkocht worden, hoe beter dus!  De bakker van bakkerij ‘t Stoepje kwam zelf met het voorstel om brokken te verkopen. De Ruiter zegt hier heel blij mee te zijn en het een geweldige actie te vinden dat hij dit voor hen wil gaan doen.

Op dit moment worden er zo’n 45 kinderen opgevangen in het weeshuis. Projecten die er al geweest zijn zijn bijvoorbeeld dat er nieuwe ledikantjes en matrassen zijn aangeschaft en er is nieuwe elektriciteit aangelegd  in de gebouwen. Dit soort projecten kunnen alleen bekostigd worden met acties zoals deze van bakker Bert van ’t Stoepje.

Mocht u meer informatie over deze stichting willen hebben of iets voor hen willen gaan  betekenen: www.demangoboom.nl
Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met Alice de Ruiter: fondsen@demangoboom.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*