Hagenpreek Wilsum, 20 mei 2024, 2de Pinksterdag

433

Op de tweede Pinksterdag, 20 mei 2024, vindt voor de derde keer op rij de Hagenpreek plaats in Wilsum. De eerste Hagenpreek werd drie jaar geleden gehouden ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van Wilsum. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een traditie die jaarlijks terugkeert.

Dit jaar wordt de Hagenpreek gehouden in de tuin achter de Hervormde pastorie. De ingang van de tuin bevindt zich aan de Veerweg. In geval van slecht weer zal de viering plaatsvinden in de Hervormde kerk. Het thema van de viering is “Levengevend water”.

De voorbereidingen voor de Hagenpreek zijn een gezamenlijke inspanning van de Hervormde gemeente en de Gereformeerde kerk, met actieve betrokkenheid van gemeenteleden en de beide voorgangers, ds. H.B. v.d. Knijff en ds. H. de Kok-Mellema. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door blazers van de christelijke muziekvereniging Euphonia.

De viering begint om 9.30 uur, maar bezoekers zijn al vanaf 8.30 uur welkom voor een ontbijt. Aanmelding voor het ontbijt is niet nodig. De organisatoren hopen op een mooie en inspirerende viering en nodigen iedereen, zowel uit Wilsum als daarbuiten, van harte uit om deel te nemen aan dit bijzondere evenement.

Het belooft een gedenkwaardige dag te worden waarin gemeenschap, geloof en muziek samenkomen in de open lucht, onder het thema van levend water.