Hennepcontainer maakt gemeente Kampen veiliger

Op dinsdag 10 en woensdag 11 maart 2020 staat voor het stadhuis een zeecontainer, die door netbeheerder Enexis in samenwerking met de politie is ingericht als een hennepkwekerij. De nagebootste hennepkwekerij is onderdeel van een voorlichtingscampagne aan gemeenteambtenaren, met presentaties van Enexis, de politie en bureau Drugszaken. Op dinsdag is het met behulp van een virtual reality-bril bovendien mogelijk om te ervaren hoe een drugslaboratorium eruit ziet. Zelfs de geuren zijn levensecht!

Jans Peppink van Enexis Netbeheer gaat onder andere in op zogeheten ‘energiediefstal.’ Vanuit de politie geeft Stephan Boers meer informatie het signaleren, de gevaren en het doen van meldingen. Drugsexpert Johan Warmerdam licht toe wat er met de VR-bril is te zien en vertelt meer over synthetische drugs.

De presentaties en de hennepcontainer zijn bedoeld om medewerkers van de gemeente Kampen bewust te maken van signalen die mogelijk kunnen wijzen op drugs-gerelateerde criminaliteit.

Van 9 t/m 13 maart besteden alle elf IJssellandse gemeenten, samen met onder andere politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, omgevingsdiensten, provincie en RIEC, aandacht aan het voorkomen en signaleren van criminaliteit. Elke dag staat een ander thema centraal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*