Herfst in het speelgoedkabinet

Veel bezoekers gaan naar het Speelgoedkabinet voor hun kinderen of kleinkinderen. Maar als ze binnen zijn, zien ze ook het speelgoed uit hun eigen jeugd. Dat is altijd een verrassing.

 

Deze herfst is in het Speelgoedkabinet extra aandacht voor Citroën, want dit merk bestaat 100 jaar. Maar ook voor de Mini, die 60 jaar oud is en de Ford Capri die 50 jaar is. Barbie is inmiddels ook al 60 jaar oud, maar het is haar nog niet aan te zien. En natuurlijk rijden de treinen weer. Dit en veel meer is te zien in het Speelgoedkabinet; het kleine museum met de grote collectie speelgoed.Het Speelgoedkabinet toont speelgoed vanaf 1930 tot nu. Lego, Playmobil, Meccano, K’nex, fischertechnik, Ministeck, Barbie, Action Man, poppen, cowboys, indianen, ridders, keukentjes, winkeltjes, boerderijtjes, een treinenbaan en heel veel auto’s.

Het Speelgoedkabinet is elke middag open van zaterdag 12 tot en met zaterdag 26 oktober, behalve op zondag. Steeds van 14.00 tot 16.00 uur. Voor groepen buiten deze tijden ook op afspraak. Bovennieuwstraat 65, Kampen. Entree: € 1,- per persoon. Tel. (038) 3322895. Kijk ook op de site: www.speelgoedkabinet.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*