“It giet oan!” IJsclub TOG opent haar deuren voor de jeugd

Foto’s en tekst: Jolanda Brouwer / Kampenonline

It giet oan, zouden de Friezen zeggen. Hier in Kampen gaat het gebeuren! IJsbaan TOG opent vanmiddag haar deuren voor de jeugd. Vanaf 13.30 uur is de jeugd welkom om het ijs te betreden.

Het was nog even spannend maar de weersomstandigheden van afgelopen nacht waren gunstig voor een mooie strakke ijsvloer. “Er moet geschaatst kunnen worden door de jeugd, en het mooiste is als dit op natuurijs kan”, aldus de ijsmeester. “Het ijs kraakt nog wel een beetje, dat komt omdat het zich nog moet zetten, daar zullen de kinderen vanmiddag misschien wel even van schrikken. Het kan echter geen kwaad, het hoort erbij en je zakt niet zomaar door het ijs.”

Dat TOG zo’n prachtige ijsbaan heeft, is mede te danken aan de speciale techniek waarmee de baan geprepareerd wordt. Om te beginnen wordt het weiland 3 tot 4 dagen en nachten lang onder water gezet. De grond en de wallen moeten verzadigd raken. Er stroomt dan zo’n 90 m3 grondwater per uur op het land. Daarna wordt er dagelijks water bij gepompt, per dag ongeveer 45 minuten lang. Naast de ijsbaan is een klein reservoir, vanuit dit reservoir wordt het water middels buizen onder de grond toegevoegd aan de ijsbaan. Hierdoor blijft het oppervlak van het ijs egaal.

Vanmiddag opent TOG haar deuren voor de jeugd. Houdt het ijs zich goed dan mogen vanavond de volwassenen eventueel een rondje schaatsen. Kinderen van leden kunnen op vertoon van de seizoenskaart van hun ouders komen schaatsen, de overige jeugd betaald €1,50 Voor volwassenen is de entreeprijs €2,50. De ijsbaan verhuurt geen schaatsen.

IJsbaan TOG vindt u aan de Cellesbroeksweg in Kampen. Kijk voor meer info op www.ijsclubtog.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*