Judoteams Kampen en IJsselmuiden samen verder

Een bijdrage van Rudi Last

Van Dijk en Sonnenberch samen sterker

De judoteams van sportcentrum Sonnenberch uit IJsselmuiden en Jetze van Dijk uit Kampen gaan samen verder onder de naam Judoteam IJsselmond. Vrijdag 20 januari werd er een presentatie gegeven aan alle judoka’s en ouders in sportcentrum Sonnenberch te IJsselmuiden.

Judoteam van Dijk opgericht in 1966 uit Kampen en Judoteam Sonnenberch uit IJsselmuiden dat al sinds 1994 al actief is hebben besloten tot een unieke samenwerking. Letterlijk en figuurlijk overbruggen beiden de IJssel door oprichting van een nieuwe stichting waarin de krachten worden gebundeld. Dit alles onder de naam: Judoteam IJsselmond.

De officiële doelstelling van de samenwerking is het trainen en begeleiden van wedstrijdjudoka’s met een focus op jongeren tot 18 jaar teneinde top 3 posities te behalen op nationale en internationale judotoernooien.
De afgelopen jaren is judosport in Kampen en IJsselmuiden sterk gegroeid. Op dit moment zijn er circa 300 jongens en meiden actief. De wedstrijdgroep bestaat uit 75 judoka’s. Steeds vaker worden er prijzen behaald op nationale en internationale wedstrijden. Zo stonden er dit jaar tijdens de Nederlandse kampioenschappen 15 judoka’s op de mat. Tijdens deze wedstrijden trekken de Kamper en IJsselmuider teams al steeds vaker met elkaar op. Maandelijks wordt er gezamenlijk getraind door de wedstrijdgroepen en sinds een aantal jaar wordt er een gezamenlijk judokamp georganiseerd voor de jongere jeugd. Een formele samenwerking is dan ook een logisch vervolg.

De initiatiefnemers van de samenwerking René Derks, Jaap Bekkema als trainers zijnde en Rob Girbes als wedstijdscretaris zien als grote voordelen in het bundelen van de krachten, dat de judoka’s meer verschillende tegenstanders krijgen waardoor ze veelzijdig en sterker worden. Zij zien ook meer mogelijkheden voor individuele begeleiding en verdere uitvoeren van hun trainingplannen waarbij hun ambitie is om meer wedstrijdjudoka’s uit de regio naar zich toe te trekken. René en Jaap staan zelf al sinds hun jongste jeugd op de mat. Beiden stonden op nationale en internationale podia. Samen met Enrico Last, Gert Jan Plender, Marcel Kuijer en Anton Girbes vormen zij een ervaren en enthousiaste trainersgroep.

Het nieuwe zevenkoppige Stichtingsbestuur van Judoteam IJsselmond is mooie een afspiegeling van de achterban Van Dijk, Sonnenberch en de trainers. Dat je samen sterker staat is de gedeelde visie. Ook Budo Stichting Jetze van Dijk en Sportcentrum Sonnenberch zijn enthousiast over de samenwerking. Jetze van Dijk en de familie Prinsen van Sportcentrum Sonnenberch ondersteunen het initiatief dan ook graag. Het is bewezen dat judo een belangrijke bijdrage kan leveren in de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. Het is natuurlijk fantastisch als dit nog meer tot uiting komt in de wedstrijdsport waarmee we de Gemeente Kampen als sportstad nog meer op de kaart kunnen zetten.

Bekijk de video hierboven in de player.

 

Het nieuwe logo van Judoteam IJsselmond

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*