Ine Nagelmaeker krijgt eerste Verbindersspeld

Twintig jaar was Ine Nagelmaeker bestuurslid van GroenLinks Kampen, grotendeels als voorzitter. Afgelopen week nam zij afscheid. In die twintig jaren is de afdeling fors gegroeid. Ine Nagelmaeker memoreerde hoe zij in 1999 binnenkwam in een kleine afdeling met tien leden en twee raadsleden in de ‘oude’ studentenstad Kampen.

Twintig jaar later staat het ledental op bijna negentig, zijn er vier raadsleden én een wethouder. Ine Nagelmaeker: “Ik vertrek met een gevoel van trots op onze afdeling. Drie keer een goede raad van mijn kant: Ken je geschiedenis, neem tijd voor contact en maak af waar je aan begint.”

Afdelingsvoorzitter Nanda Rave gaf de eerste Verbindersspeld aan Ine Nagelmaeker, als dank voor haar enorme inzet, enthousiasme en lange adem. Een gevleugelde uitdrukking van Ine, ‘maak het cirkeltje rond’, is verbeeld in dit sieraad. De Verbindersspeld, die haar naam blijft dragen, gaat in de toekomst uitgereikt worden aan mensen die als verbinder onze lokale samenleving mooier en sterker.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*