Informatieavond Pleegzorg in stadhuis Kampen

Voor meer dan 22.000 kinderen is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien. Benieuwd wat jij kunt doen?

Ook in de regio Kampen is er nog steeds een tekort aan pleeggezinnen waar een kind (tijdelijk) terecht kan als het thuis niet gaat. Daarom zijn wij op zoek naar 100 nieuwe gezinnen in 2020. Er zijn veel verschillende vragen voor kinderen en dus ook veel verschillende gezinnen nodig.

Soms is er een plek nodig waar een kind acuut naar toe kan en van waaruit gekeken moet worden hoe het verder gaat, kan het kind weer terug naar huis met de juiste hulp of is er een langdurig pleeggezin nodig? Maar we hebben ook vragen voor 1x per maand een weekend, zodat ouders bij kunnen tanken en het kind een fijn en onbezorgd weekend heeft.

Als thuis wonen (tijdelijk) niet lukt is het voor een kind fijn om toch zoveel mogelijk in de eigen omgeving te kunnen blijven. Met de vertrouwde school, sport- of muziekles, ouders, familie en vriendjes in de buurt

In principe kan iedereen van 21 jaar en ouder pleegouder worden.

Op de site www.openjewereld.nu staat meer informatie en kan je een test doen of pleegzorg iets voor jou zou kunnen zijn.

Informatieavond 23 januari 2020
Donderdag 23 januari is er een vrijblijvende informatieavond over pleegzorg in het Stadhuis van de gemeente Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1 . Aanvang 19.30 uur.

Aanmelden voor de informatieavond kan via voorpleegouders@triasjeugdhulp.nl.

Ervaringen uit de praktijk
Tijdens de informatieavond vertellen pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven. Daarnaast kom je meer te weten over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject, de deskundigheidsbevordering en de ondersteuning die Trias aan pleegouders biedt. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en het stellen van vragen.

Steunouders Kampen is ook aanwezig, als steunouder geef je steun aan ouders en plezier aan het kind. Je vangt een of twee dagdelen het kind op. Daarmee ontlast je de vraagouders. Wil je als vrijwilliger een gezin helpen en vind je het leuk om met kinderen om te gaan? Dan is steunouder misschien iets voor jou.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*