Informatieborden bij invalswegen Kampen

Ingezonden – politiek

Tijdens Sail Kampen van vorig jaar, viel het raadslid Piet Bergstra (GBK) op, dat er langs de N50 slechts een klein geel bordje was geplaatst met de tekst ‘Evenement Kampen’. Hij vond dat zo’n bordje het evenement toch echt tekort deed. Dat moest toch beter kunnen?

Daarom werden er door GBK in mei 2018 schriftelijke vragen gesteld: Of het college bereid was om LED-schermen bij de ingangswegen van Kampen te plaatsen bij meerdaagse grotere evenementen, zoals Sail Kampen of het Full Color-festival? Je zou daar dan bijvoorbeeld relevante informatie over dat evenement van die dag op kwijt kunnen. Verwijzingen naar parkeerplaatsen, activiteit die dag etc.

Het college zei destijds toe dit willen onderzoeken. Een en ander was natuurlijk wel afhankelijk van financiële haalbaarheid, vormgeving, mogelijkheden voor bedrijven om te adverteren etc. Het college heeft nu besloten om LED-schermen te plaatsen bij de vier ingangswegen van Kampen. Er zal een exploitatieovereenkomst worden aangegaan met Brouwers en Partners te Wijchen. Daar is GBK blij mee: “Nu nog een bord langs de N50 om ook de Duitse toerist de stad in te lokken met o.a. een ‘Herzlich Willkommen’, aldus Piet Bergstra.

(Foto: Gemeente Kampen)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*