’t Middelpunt overgenomen door PGVZ.

RIBW heeft het stokje overgedragen.

KAMPEN – Wijkcentrum ’t Middelpunt is vanaf 1 maart 2019 geWOON! Middelpunt. RIBWGO draagt het stokje na zorgvuldige afwegingen over aan PGVZ. De Kamperse zorgaanbieder PGVZ gaat samen met Gemeente Kampen de dagbesteding in dit wijkcentrum op zich nemen. Het gaat een ontmoetingsplek worden voor jong en oud in de buurt!

Middelpunt
In wijkcentrum geWOON! Middelpunt aan de Lamoraal van Egmondstraat volgen 28 mensen dagbesteding. Dit doen zij door zich bezig te houden met keramiek, breien en haken, tekenen, en schilderen. Ook is er een naai-aterlier waar kussens, tassen en andere dingen gemaakt worden. Alle spullen worden vervolgens verkocht in de winkel van geWOON!, in de webshop (www.gewoonwebshop.nl) en in geWOON! Middelpunt zelf.

Verbinding in de wijk
Naast een veilige plek om werk en dagbesteding te volgen, moet wijkcentrum geWOON! Middelpunt voor verbinding in de wijk zorgen. Het moet een ontmoetingsplek worden voor jong en oud. Buurtbewoners kunnen hier komen om een lekker kopje koffie te drinken. Ook wordt er bingo georganiseerd en kunnen buurtbewoners 2 avonden in de week (maandag en donderdag) voor een klein bedrag gezellig komen eten. Hiervoor kan men zich aanmelden in het wijkcentrum. De intentie is er om kinderactiviteiten te organiseren. De zorgvragers die werk en dagbesteding volgen, organiseren dit allemaal. Tot slot is er een buurtbieb in het wijkcentrum. Hier kunnen buurtbewoners te alle tijde naar binnen wandelen om gratis een boek te halen, te brengen of te lezen in de leeshoek.

geWOON! Werk en dagbesteding
geWOON! werk en dagbesteding valt onder PGVZ. geWOON! biedt werk en dagbesteding aan jong en oud, midden in de samenleving met de mogelijkheid om te leren en je verder te ontwikkelen. Activiteiten en ondersteuning zijn gericht op het zetten van stappen in de maatschappij of op de arbeidsmarkt. geWOON! heeft verschillende locaties werk en dagbesteding met ieder zijn eigen specialisatie: winkel (Oudestraat 76), Service Team (werkplaats), dagbesteding Genemuiden (De Meente) en Dagbesteding Ouderen (Voorst). Nu komt geWOON! Middelpunt daar bij!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*