Intertoys failliet, winkels blijven open

Vandaag hebben de bewindvoerders van Intertoys bij de Rechtbank te Amsterdam faillissement aangevraagd voor de Nederlandse activiteiten van Intertoys. De winkels van Intertoys blijven voorlopig wel open. De curatoren proberen op dit moment de activiteiten van Intertoys geheel of gedeeltelijk in een doorstart te betrekken. Ze zijn hierover met verschillende partijen in gesprek. De winkel in Kampen aan de Oudestraat wordt gerund door een franchisenemer en valt buiten het faillisement. Intertoys Kampen blijft dus ook gewoon open.

Ook de salarissen van de medewerkers worden uitbetaald. In totaal vallen circa 3.200 medewerkers van Intertoys verdeeld over 286 Nederlandse winkels, 2 distributiecentra en het servicekantoor in Amsterdam onder het faillissement. De winkels van ruim 100 franchisenemers in Nederland als ook de Belgische activiteiten vallen buiten het faillissement.

Aanleiding faillissement
Toenemende online-verkopen hebben de verkoop van speelgoedwinkels de afgelopen tien jaar met de helft doen dalen. Daar komt voor een speciaalwinkel als Intertoys ook toenemende concurrentie van discounters buiten de traditionele speelgoedmarkt bij.
In de afgelopen veertien maanden zijn er nog diverse investeringen gedaan en initiatieven ondernomen om de prestaties van Intertoys te verbeteren. Dit mocht echter niet meer baten. Het ging daarbij onder meer om het aanstellen van nieuw en ervaren management, het lanceren van een nieuw IT-platform, webwinkel en leveranciersvoorwaarden, het opschonen van oude voorraden, en het optimaliseren van de supply chain.

Bron: RTVfocus.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*