Weevergroep realiseert Food & Leisurepark Harderwijk

De Weever groep heeft een overeenkomst gesloten met Veluwe Transferium Boekhorst BV voor de realisatie van een Food en Leisurepark in Harderwijk. Weever gaat de opstallen bouwen voor een Burger King, Kentucky Fried Chicken, La Place en SOS events. Weever Sloopwerken sloopt de bestaande opstallen, het infrawerk wordt uitgevoerd door RVB-Groep uit Harderwijk.

Naast bovengenoemde gebruikers is op het 45.000 m2 grote park ook plaats voor een duurzaam mobiliteitscentrum van Tango. De sloop van de opstallen start binnenkort. Het park wordt eind 2019 in gebruik genomen worden door de verschillende partijen.

“Wij zijn erg verheugd om dit project te mogen realiseren. Het project kent aansprekende namen en ligt op een prominente plek langs de A28. Daarnaast is het een unieke combinatie van food en leisure. Verder verloopt de samenwerking met de ontwikkelaar goed wat het traject plezierig maakt. Dit is bovendien een mooie volgende stap in ons portfolio. We kunnen niet wachten tot het moment in mei dat de kavel bouwrijp is en we kunnen starten met de bouw” aldus directeur bouw Jelle Weever.

“Het project kent facetten in al onze disciplines, dat maakt het bijzonder. De komende periode worden de opstallen asbestvrij gemaakt waarna deze gesloopt worden. Daarna zal ons puinbreekbedrijf de puinrestanten breken, zodat het restproduct onder de wegen duurzaam verwerkt kan worden”, vult directeur sloop Bart Weever aan.

Voor projectontwikkelaars Mark Lorist en Martijn Koppert van Veluwe Transferium Boekhorst BV is het project een lang gekoesterde wens die na ruim zes jaar in vervulling gaat. “We zijn er trots op dat we het project zoals we het oorspronkelijk voor ogen hadden nu ook gaan uitvoeren”. De projectontwikkelaars zien de samenwerking met Weever vol vertrouwen tegemoet. “In de samenwerking met een bouwbedrijf in een groot project zoals dit, ga je zakelijk niet over één nacht ijs. We kennen elkaar goed vanwege onze gezamenlijke Kamper achtergrond, maar daarmee zijn we er niet. We hebben uitgebreid gekeken naar vergelijkbare projecten van Weever. Daarnaast moet het gevoel sowieso goed zijn. De gesprekken met Weever waren prima.Het bedrijf straalt vertrouwen uit. We hebben er zin in.”

Het terrein waar het allemaal moet gaan gebeuren ligt tussen de A28 en de Ceintuurbaan, op steenworp afstand van de verbindingsweg naar Apeldoorn en de weg naar Flevoland. Het nieuwe Food en leisurepark wordt gebouwd op de grens van de Veluwe en de stad Harderwijk met zijn historie, Dolfinarium en nieuwe havens. De nieuwe restaurants moeten een uitstraling krijgen die past bij de omgeving. “We hebben er wel flink voor moeten praten om te zorgen dat de restaurants niet hun standaard uitstraling uit de kast halen, maar één die aansluit bij de Veluwe en Harderwijk”, aldus Mark Lorist.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*