Ivan Hollander clubkampioen Kampenion

Elk jaar weer zijn de Clubkampioenschappen bij tafeltennisvereniging Kampenion een van de sportieve hoogtepunten van het jaar. Er werd fanatiek maar sportief gestreden om de prijzen. Maar ook zij die daarvoor niet in aanmerking kwamen, bleven ervoor gaan. Zoals altijd tijdens de Clubkampioenschappen vielen weer de nodige verrassingen te noteren.

Op vrijdagavond 6 januari traden de ‘dubbels’ aan. De 15 deelnemende dubbels waren onderverdeeld in een A-, B- en C-klasse. In de A-klasse heroverden Ivan Hollander en Gert-Jan de Lange – clubdubbelkampioenen in 2015 – de clubtitel door in vijf games Ton Ringenier en Robin Lieftink – de clubdubbelkampioenen van vorig jaar – te verslaan. Dit jaar moesten Ton en Robin genoegen nemen met een tweede plaats. De derde plaats ging verrassend naar het als vijfde geplaatste duo Bas de Vries/Gerben Wolterink.

In de B-klasse ging de titel naar Sebastian Holzapfel en Gerard Palland. Jackie van der Meulen en Jan Beks eindigden als tweede. In de C-klasse wisten de jeugdige Bert Beks en Robin Makkink de winst te pakken. Zij deden dat o.a. met een 3-0 overwinning op het duo Jeroen Heldoorn en Gerard Wessels, dat op de tweede plaats eindigde.

Bij de kampioenschappen enkelspel, zaterdag, waren maar liefst 37 deelnemers, ook verdeeld in drie klassen. In de A-klasse won Ivan Hollander, net als vorig jaar, en hij mag zich dus clubkampioen 2017 noemen. Tweede werd Gert-Jan de Lange en derde Jordy ten Have. In de B-klasse ging Sebastian Holzapfel met de eerste prijs naar huis, vóór Jackie van der Meulen en Guido Wessels. In de C-klasse kwam nieuw (of herontdekt?) talent aan de bak. Eerste werd daar Robin Makkink, tweede Bert Beks en derde Marco Ilbrink.

Op de foto: de prijswinnaars van het enkel-toernooi. V.l.n.r.: Jordy ten Have, Gert-Jan de Lange, Bert Beks, Ivan Hollander, Robin Makkink, Jackie van der Meulen, Sebastian Holzapfel en Guido Wessels.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*